Innen nincs megállás, mindenkit megverünk

2012.08.05. 18:17

Fantasztikus végjátékkal győzte le Oroszországot a női pólócsapat, elődöntős, éremért játszik az olimpián. Merész András szövetségi kapitány csapata remekül játszott.

„Nagyon jól védekeztünk, egységesek és elszántak voltunk. Erőn felül teljesítettünk, óriásit küzdöttünk, a kispad is hihetetlen támogatást adott, pozitív energiát. Edzői pályafutásom eddigi legnagyobb sikere ez. Nyerhet az ember junior-vb-t is akár, ez mégiscsak az olimpia, minden sportoló álma, a csúcs, ahova csak nagyon kevesek jutnak el. A lányok ma kellő harci tűzzel, nagy szívvel játszottak végig, aminek meglett az eredménye: ott vagyunk az olimpiai elődöntőben.
A védekezés ma jó volt, nem kaptunk annyi gólt, mint az előző meccseken, de tíz gól a vízválasztó" - értékelt Merész.

A kétgólos Czigány Dóra is nagyon lelkesen nyilatkozott: „Ezért dolgoztunk, innen már nincs megállás. Mindenkit megverünk, akárki jön, lehetetlen volt, hogy kikapjunk".

Merész András is hasonlóan gondolhatja, azt is elmondta, a hőstettet augusztus 9-e környékére tartogatják - akkor rendezik a női pólótorna döntőjét.

A következő ellenfél Spanyolország vagy Nagy-Britannia, a spanyoloktól két napja a csoportban két góllal kikaptunk, de esélyünk lett volna az ikszre is az utolsó percben.