Zseniális végjátékkal elődöntő női pólóban

2012.08.05. 17:22
Remek játékkal legyőzte az oroszokat a válogatott, 11-10-re nyert, és éremért játszik az olimpián.

Pocsékul kezdtünk, gyorsan hátrányba kerültünk, ráadásul kétgólosba, nem sokkal a kezdés után. Keszthelyi viszont szépített, jól védekeztünk, és Antal gólja már az egyenlítést jelentette. Liszunova nagyon átejtette Bolonyai Flórát a 2-3-hoz, úgy tűnt, vezetni fognak az oroszok az első szünetben. Nem így történt, köszönhetően Szűcsnek, meglett az iksz.

Kezdtünk belelendülni, és a második negyed elején már remekül játszottunk, Bujka hozta szokásos erőfölényét, nagy gólt dobott, majd Kisteleki percei jöttek, kettőt dobott, utóbbi ráadásul csodálatos, kétkapufás ejtés volt. 6-4, kettővel mentünk, ám Ivanova szépített.

Visszavettük viszont a két gólt, most Czigány dobott kapufás gólt, merész András csapata szárnyalt, 7-5-tel mentünk pihenni a nagyszünetre.

Majdnem három és fél percen át nem esett gól a 3. negyedben, mindkét csapat időt kért. Liszunova törte meg a góltalanságot, három ember állt a vonalon, mégis betalált. Az oroszok jöttek ki jobban az időkérésből, kiderült, mert Prokofjeva zseniálisat ejtett újfent, egyenlített.

Bolonyai a kapufa segítségével védett, nagyon fontos volt, mert az ebből induló akció végén Szűcs betalált. Majdnem 6 perc kellett az első magyar találathoz a negyedben. Nem sokáig vezettünk, ráadásul csak egyetlen gólt szereztünk a 3. negyedben, felhoztuk az oroszokat.

Sokkal jobban kezdtük a zárónegyedet, Tóth Ildikó hamar betalált, majd kapufát lőttünk, és megint kivédekeztünk egy ellentámadást és még egyet, ami - a változatosság kedvéért - ejtéssel végződött. Közel négy percig nem esett gól, aztán Czigány óriásit dobott, elmentünk két góllal bő két perccel a vége előtt.

Ivanova szépített 10-9-re, fordultunk, a labda kipattant a kapufáról, pontosan Bujka elé, aki nem hibázott. Bolonyai védett szépet, de ötméterest kaptak az oroszok, és be is vágták.

11-10, egy gól előnnyel kezdtük az utolsó percet. Mi támadhattunk, de bután eladtuk a labdát, így is sikerült viszont lepörgetni az órát, az oroszoknak 10 másodpercük maradt a gólszerzésre, időt is kértek.

Hat másodpercnél állt meg a játék újra, az oroszok kettős emberelőnybe kerültek, ami ugye elméletileg kivédekezhetetlen. Könnyedén tisztára is játszották a centerüket, a magyar kapuban okosan három emberünk állt: Bolonyai védett óriásit, a labda talán az egyik védőnket is érintve kipattant. Másodjára már bedobták az oroszok, csakhogy időn túl, nem ért a gól, megnyertük.

Megvan az elődöntő, éremért mehet a csapat, a következő ellenfél a spanyol-brit győztese. Spanyolországtól pénteken két góllal kikaptunk, akkor gyengén játszott a válogatott, ám az oroszok elleni teljesítmény elég lehet, ha újra találkozunk velük.

A negyeddöntő jegyzőkönyve

Magyarország-Oroszország 11-10 (3-3, 4-2, 1-3, 3-2)

Vízilabdacsarnok, 5000 néző, vezette: Massimiliano Caputti (olasz), Marijo Brguljan (montenegrói)

Magyarország:
Bolonyai Flóra - Czigány Dóra 2, Szücs Gabriella 2, Antal Dóra 2, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita 1, Bujka Barbara 1,  csere: Kisteleki Hanna 2, Takács Orsolya, Tóth Ildikó 1, Csabai Dóra, Menczinger Katalin, Gangl Edina (kapus)

Az orosz góldobók:
Jevgenyija Ivanova 4, Jekatyerina Liszunova, Olga Beljajeva 2-2, Nagyezsda Fedotova, Jekatyerina Prokofjeva 1-1i