Ledarálta a kerítés Franchitti autóját

2013.10.07. 09:40

Az IndyCar houstoni versenyének utolsó körében Szato Takuma és Dario Fanchitti autóinak kereke összeért, hatalmas balesetet okozva.

A Ganassi csapat pilótája, Franchitti pörögve emelkedett a levegőbe, miután ráhajtott Szato bal hátsó kerekére, majd a védőkorlátba csapódott, amelyen darabokra szakadt az autója. A balesetbe E. J. Viso is belekerült, aki az elé becsúszó Szato autójába hajtott bele nagy sebességgel.

Franchitti involved in horror IndyCar crash

A 40 éves skót versenyzőt csak hosszas vizsgálat után emelték ki a roncsból, majd egyből a Memorial Hermann Texas Medical Centre-be szállították, ahol megállapították, hogy súlyos agyrázkódást szenvedett, valamint egy bordája és jobb bokája is eltört.

A Franchitti autója kiszakította a védőkorlátot, a kirepülő darabok miatt pedig 14 néző is megsérült, közülük hármat kórházba kellett szállítani, a többi sérültet a helyszínen ellátták. Szato és Viso sérülés nélkül megúszták a balesetet.

A lelátóról készített amatőr videón jól látszik, mekkora sebességgel és erővel csapódott a kerítésnek a skót, az autót azonban így is a pályán tartotta a korlát.

Dario Franchitti Horrific Crash ( Amateur )

Franchitti négyszer nyerte meg az IndyCar sorozatot (2007, 2009-11), és háromszor végzett az első helyen a legendás Indinapolis 500-on (2007, 2010, 2012).

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport