Megdőlt a motoros körrekord a Hungaroringen

2014.08.18. 16:31

Megdőlt a gyorsaságimotoros körrekord a Hungaroringen a hétvégén: a cseh Jan Halbich, az Alpok-Adria Bajnokság Superbike kategóriájának versenyzője vasárnap 1:49.98 perc alatt ért körbe a mogyoródi pályán, ezzel új csúcsot állított fel.

A sorozat magyarországi állomásán a Superstock 600-as géposztályban Chrobák János mindkét futamon győzött, ezzel már megnyerte az Alpok-Adria sorozat idei kiírását a kategóriában, egyben indulási jogot szerzett az őszi Európa-bajnokságra. Ezzel az is eldőlt, hogy az Eb-n ebben a géposztályban két magyar induló lesz, a kulcscsonttörése után felépülőben lévő Gyutai Adriánnak ugyanis a hazai szövetség (MAMS) szabadkártyát igényelt.

A MAMS tájékoztatása szerint a magyarok közül a hétvégi versenyen a Supersport kategóriában érdekelt Végh Noé az első futamon hatodik, a másodikon ötödik lett, Moto3-ban a 13 éves Laczkó Máté a vasárnapi versenyen a dobogó alsó fokára állhatott, a 125 köbcentiméteresek között pedig mindkét futamon Aszalós Zoltán győzött, a 12 esztendős Kovács Bálint pedig előbb negyedik, majd harmadik lett.

(MTI)