Kilenc magyar indult a minszki nyílt rg-Eb-n

2015.04.29. 14:21

Pénteken kezdődik és vasárnap fejeződik be a ritmikus gimnasztikázók Európa-bajnoksága Minszkben, ahol a felnőttek között Vass Dóra, Kiss Boglárka és Kécza Daniella, a junioroknál pedig az együttes kéziszercsapat képviseli Magyarországot, írja az MTI.

A hazai szövetség (MATSZ) tájékoztatása szerint a fehéroroszországi verseny úgynevezett nyílt Eb, amelyen a felnőtteknél csapatban - az egyéni indulók nyolc bemutatott gyakorlata alapján -, valamint egyéniben szerenként hirdetnek győztest. A magyarok számára az egyéni összetett is fontos - ebben egyébként nem osztanak érmet -, mert ennek alapján dől el, hogy kik jutnak ki a jövő évi Top Eb-re. Az indulási jog megszerzéséhez a legjobb 20 között kell végezni, ugyanakkor országonként csak két rg-s kerülhet be a Top Eb mezőnyébe.

„Bízom benne, hogy sikerül bekerülnöm a legjobb húszba, hiszen tavaly is ott voltam a Top Eb-n. Szeptember óta többször átalakítottuk a gyakorlataimat, úgy érzem, mostanra minden szerrel sikerült megtalálnunk a legjobbat" – idézte Vass Dórát a MATSZ közleménye.

A juniorok versenyében a Katona Hanna, Kis Alexandra, Mercz Flóra, Pigniczki Fanni, Váray Míra, valamint a tartalék Árkai Zsófia alkotta együttes kétszer mutatja be ötlabdás gyakorlatát. A korosztályos versenyen összetett eredményt is hirdetnek, a szerenkénti döntőkbe pedig a legjobb nyolc csapat kerül be.

Pénteken délelőtt a juniorok első bemutatóival kezdődik a program, délután Vass karikával és labdával, Kiss karikával, Kécza pedig labdával szerepel. Szombaton rendezik a juniorok második bemutatóját, majd Kiss buzogánnyal, Kécza szalaggal, Vass pedig mindkét szerrel szőnyegre lép. A felnőttek és a juniorok szerenkénti döntőit vasárnap rendezik meg.