Nőverés miatt lépett vissza a világcsúcstartó?

2015.08.10. 08:53

Az ellenfelek sem tudták mire vélni, de az úszó-világbajnokság 1500 méteres férfi döntőjében nem indult el a világcsúcstartó Szun Jang. A kínai úszó története rejtélyes, egymásnak ellentmondó nyilatkozatok születtek a visszalépésről.

Szun arra hivatkozott, hogy a bemelegítéskor rosszul érezte magát, ezért döntött úgy, hogy nem kockáztat. Azt mondta, már a 800 méter döntője után enyhe szívfájdalmakat érzett, és ezek később is újra előjöttek. Kazanyban semmiféle kezelést nem kapott.

Más verziók szerint Szun visszalépésének hátterében az állhat, hogy a bemelegítő medencében összebalhézott egy brazil úszónővel. A brazilok egyik edzője szerint a kínai megpróbálta lekönyökölni és megrúgni egyik úszójukat.

Alberto Pinto da Silva elmondta, hogy Szun, amikor utolérte a medencében Larissa Oliveirát, megfogta a lábát, visszahúzta, majd átverekedte magát rajta.

A brazilok a nemzetközi szövetségnél is bepanaszolták a kínai gyorsúszót, akivel többen is összebalhéztak, megpróbálták elmagyarázni neki, hogy a medence nem csak az övé.

A Kazanyban a 400 és 800 gyorsot is megnyerő Szunnak nem ez az első furcsa megnyilvánulása, autóbaleset okozásáért még börtönben is ült, de három hónapos eltiltása is volt már, szívgyógyszere miatt volt pozitív doppingtesztje.