A rendőrségtől mehetnek a szurkolók, az MTK cáfol

2016.04.27. 18:27 Módosítva: 2016.04.27. 18:30
A hétvégén véget ér az idei futballbajnokság, és az NB I. utolsó fordulója is tartogat izgalmakat. A Vasas és az MTK meccse például régen nem látott indulatokat kavart, miután a két pesti csapat meccsét az MTK Dunaújvárosba viszi le, és a rendőrségre hivatkozva a minimálisra korlátozná a Vasas-szurkolók számát. A rendőrség cáfol.

A hétvégén rendezik a magyar futballbajnokság utolsó fordulóját. A dobogóért harcoló MTK a kiesés ellen harcoló Vasast fogadja. Dunaújvárosban.

A Vasasnak különösen fontos ez a meccs, az I. osztályú tagság múlik rajta, ezért sokan mennének meccsre, mondjuk Budapestre. Ehelyett mehetnek Dunaújvárosba, mert az MTK így döntött, és az MLSZ méltányolta ezt. Ráadásul, akik a hetven kilométeres utazás ellenére ki akarnak menni szurkolni, még azok sem biztos, hogy bejutnak a stadionba. A tízezres dunaújvárosi stadionba ugyanis az MTK csak 378 Vasas-szurkolót engedne be.

Az MTK-klubigazgatója, Domonyai László ezt azzal magyarázta a Nemzeti Sportnak, hogy ez a helyi rendőrség döntése volt.

A Vasas SC szerdai közleményében értetlenségének adott hangot, és szurkolói körökben sem értik, hogy lehet „kiemelt kockázatú” ez a mérkőzés. Sem az MTK, sem a Vasas-drukkerek nem vérmes és agresszív szurkolásukról ismertek.

Hogy miért csak ilyen szigorú feltételek mellett rendezhető meg a mérkőzés, arról szerettük volna megkérdezni a dunaújvárosi rendőrséget, ahonnan a megyei kapitánysághoz irányítottak minket. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság aztán legnagyobb meglepetésünkre cáfolta, hogy korlátozták volna a vendégszurkolók számát, ugyanis a rendőrségnek „a kérdéses sportesemény kapcsán nincsen hatásköre a szurkolók létszámának korlátozására” - írta kérdésünkre az illetékes kapitányság hozzátéve, a kérdéses sportesemény „normál” kockázatúnak minősül rendőrszakmai szempontból.

Domonyai László megkeresésünkre elmondta, hogy valóban nem kiemelt kockázatú a meccs, de ők annyi biztonsági embert visznek a stadionba, mintha kiemelt kockázatú lenne, mert mindenképp szeretnék elkerülni a balhét.

hatósági pályabejáráskor derült ki, hogy csak három szektort - az I a K és D - nyithatnak meg a szurkolók előtt. Erről hivatalos jegyzőkönyv készült pár hónapja, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az MLSZ is jóváhagyta.