Újabb felcsúti siker: a Vasast elvitték Dunaújvárosba

2016.04.26. 14:08
A magyar futballbajnokság utolsó fordulójában az első és az egyik kieső, az utolsó helyezett már megvan, de a 2., 3. helyért illetve a még megmaradt kieső hely elkerüléséért erős a verseny.

A 2. Videoton, a 3. DVSC a legutóbbi fordulóban előzte az akkor még ezüstre pályázó MTK-t, amely szombaton, az utolsó fordulóban az egyik kiesőjelöltet, a Vasast fogadja. Pontosabban úgy fogadta volna, hogy a meccset éppen az ellenfél otthonában rendezték volna.

Az MTK stadionjának átépítése miatt az MTK Budapest az idén a Vasas Fáy utcai létesítményében illetve Dunaújvárosban játszotta a meccseit, és az utolsó fordulóban is ott fogadta volna az egyébként Fáy utcai Vasast. Hogy ezt elkerüljék, az utolsó pillanatban az MLSZ-hez fordultak, amely kedden méltányolta a kérést, erről a Vasas számolt be a honlapján. Az idén az MTK amúgy egyszer már szerette volna a helyszínt megváltoztatni, de akkor az ellenfél Debrecen ebbe nem ment bele, ahogy most a Vasas sem. 

A szombati meccsen mind az MTK, mind a Vasas győzni akar, hiszen az előbbinek a dobogóhoz pontot kell szereznie, míg a Vasasnak a kiesés elkerüléséért kell küzdenie. Az MTK ezért is szeretne semleges pályán játszani, az MLSZ döntése értelmében pedig fog is, Dunaújvárosban.

A nagyobb egészet tekintve ez a döntés némi könnyebbséget jelent a Vasas riválisának, a felcsúti Puskás Akadémiának a kiesés elleni harcban, hiszen most ők odahaza, míg a Vasas már tényleg idegenben játszik. A Puskás Felcsúton a Honvédot fogadja, a döntetlen nem elég, és csak a győzelem mentheti meg, mert a végelszámolásnál nem a gólarány, hanem a több győzelem számít (a Vasasnak 8, a Puskásnak 6 győzelme van).

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezetője kifakadt az nso-n. "Minden idők legrendezetlenebb bajnokságában én már semmin sem csodálkozom." Hozzátette, 3 vagy 4 ezer emberrel lesz kevesebb, de ettől még a győzelem céljuk. És akkor is a győzelem lenne a céljuk, ha Új-Zélandon játszanák le a meccset.