Elvesztette ütőjét, tenyérrel ütötte vissza a tollaslabdázó

2016.06.03. 16:40

A tollaslabdához többek között jó reflexekre, elképesztően jó lábmunkára és egy ütőre is szükség van. Az Indonesia Openen az utóbbit elveszítette az egyik játékos, de nem jött zavarba, úgy gondolta, hogy a tenyere is megteszi helyette.

Az indonéziai Super Series női párosának egyik negyeddöntőjében a malajziai  Vivian Kah Hoo, Khei Wei Woon duó az indonéz Anggia Shi Awanda, Mahawdedi I Ni Ketut párossal játszott. Az első szettet viszonylag simán, 21-14-re hozták Hooék, a másodikban is nagy előnyt hoztak össze. 18-12-re is vezettek.

BCA 2016 Indonesia Open QF - Anggia S. Awanda/Ni Ketut Mahadewi vs Vivian Kah Mun Hoo/Khe Wei Woon

A következő labdamenetben Hoo és Woon mindketten megtámadták a visszajövő labdát, aminek az is lett az eredménye, hogy Woonnak kiütötték a kezéből az ütőjét. Az indonézek okosan rá is játszották a következő ütéssel, Woon nem adta meg magát, reflexszerűen, tenyérrel ejtette vissza a labdát.

Szép mozdulat volt, de hiába. Ketuték ugyan szélest ütöttek, de ez nem számított, a tenyeres szabálytalan megoldás. Ezek után az indonéz páros 18-15-re, majd 20-19-re is felzárkózott, de nem tudott fordítani, 21-19-re nyertek Woonék.