Ahogy kiderült, hogy harmadik vagyok, sírva fakadtam

2016.08.13. 08:08

Márton Anita a legfontosabb pillanatban, az olimpián javította meg egyéni legjobbját, és ezzel bronzérmes lett súlylökésben a riói olimpián.

„Az edzőmmel jól sikerült időzítenünk a csúcsformát, hogy a legnagyobb versenyen tudjam a legjobb eredményt elérni” – nyilatkozta a döntő után. 

Nagyon izgult, a selejtező, majd az első lökés előtt is, de aztán sikerült megnyugodnia. „Van bennem egy gát, hogy legyen érvényes lökésem elsőre, utána majd jön a többi is. Szépen lassan sikerült felépíteni a döntőt, és sorozatról sorozatra javítottam.” 

Tudta, hogy utolsóra javítania kell, mert a kínai és a német riválist is képesnek tartotta 20 méteres eredményre. Annak is örült, hogy Carter végül szintén jobbat lökött, mert rossz érzés lett volna, ha holtverseny után rosszabb második eredménnyel marad le az ezüstéremről.

„Ahogy kiderült, hogy harmadik vagyok, sírva fakadtam. Először minden kavargott, nem akartam elhinni, hogy tényleg sikerült. Aztán eszembe jutott, hogy mennyi munkám van ebben, az elmúlt 15 évben nagyon sokat dolgoztam. London rosszul sikerült, ezért is boldog vagyok, hogy most sikerült dobogóra állnom” – mondta a 27 éves sportoló, aki vb- és Eb-érem után olimpiait is begyűjtött.

(Kaposi Dávid)