A VIP-vendégeket is kormánybarát cég fuvarozza a vizes vb-n

2017.07.12. 09:30

A kormány kedvenc őrző-védő cégének tulajdonosa még annál is többet kereshet a vizes vb-n, mint eddig gondoltuk. Ugyanis nem elég, hogy a Valton Security egymilliárdért biztosítja a grandiózus rendezvényt, de Varga Lajos egy másik cége fuvarozhatja a verseny VIP-vendégeit. A Magyar Nemzet cikke szerint ugyanis Varga cége, a Luxury Limousine Service Kft. nyerte meg azt az 51 millió forint értékű megbízást, hogy buszokkal, valamint Audi A8-as vagy Audi Q7-es, illetve ehhez hasonló limuzinokkal, összesen 30 sofőrrel napi 12 órában 20 napon át hozza-vigye a fontos vendégeket a szállodák és a helyszínek között. 

A közbeszerzésen amúgy Varga cégének nem volt nagyon nehéz dolga – sőt, olyan volt, mintha egyedül indult volna.

A fuvarozásra kiírt pályázatra a szervezők három céget hívtak meg: a Luxury Limousine Service mellett még az egri City Car Fleet Kft.-t és a Mirr-Busz Kft.-t. Ezek közül a City Car Fleet végül nem is adott le pályázatot, bár a cég vezetője nem igazán tudta megmagyarázni a lap újságírójának, hogy miért nem. A Mirr-Busz pedig nem elég, hogy 4 millióval drágábban vállalta volna a feladatot, mint a Luxury Limousine, de nincs is annyi sofőrje, mint amennyi kellett volna, szóval kapásból kiesett. 

Varga Lajos fő cége, a Valton Security elég jól teljesített az elmúlt egy évben. Nem kis részben a rengeteg állami megrendelésnek köszönhetően 2016-ban több mint 440 millió forintos bevétele volt, kétszer annyi, mint egy évvel korábban. Varga amúgy annyira kormány- és Fidesz-közeli vállalkozónak számít, hogy az Orbán–Lázár–Rogán hármasból szinte bármikor felhívhat bárkit, így nem is csoda, hogy nagy sikerei vannak a vb-n is.