Leborult az F1-világ a visszavonuló Kimi Räikkönen előtt

2021.09.02. 15:03

Mindenkit sokkolt Kimi Räikkönen szerdai bejelentése, miszerint ez lesz az utolsó F1-es szezonja, és visszavonul a királykategóriától. 

A bejelentéssel kapcsolatban számos szakmához köthető híresség megnyilvánult, és sajnálatát fejezte ki a világbajnok visszavonulása miatt, aki nemcsak a sportszakmai teljesítménye, hanem a karaktere miatt is legendás arc marad.

Räikkönen már 344 futamot tudhat a háta mögött, csapata, az az Alfa Romeo pedig az alábbi sorokkal búcsúzott tőle.

Az Alfa Romeo szeretné kifejezni háláját Kiminek a hihetetlen együtt töltött szezonokért. A munkamoráljáért, a versenyzés iránti szenvedélyéért, a sikerek iránti elhivatottságáért, a különleges karakteréért, hogy mindig hű volt önmagához. Ezek miatt mindenki szerette őt, aki valaha vele együtt, érte dolgozott.

Csapatfőnöke és csapattársa, Antonio Giovinazzi is elbúcsúzott tőle, de nem maradt adós 2016 világbajnoka, Nico Rosberg sem. Räikkönen ugyanis átengedte neki a 6-os rajtszámot 2007-ben, amelyet édesapja, Keke Rosberg is magáénak tudhatott.

Ezt a gesztust sosem felejtem el. Köszönöm! Egy igazi legendája a sportágunknak! Minden jót kívánok a következőkre! Élvezd a családdal töltött időt!