Dárdai Pál akár még tíz évig is a Hertha edzője lehet

GettyImages-1342440279
2021.09.27. 11:37
Fredi Bobic, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC klubmenedzsere terjedelmes interjút adott a Kickernek, melyben a sportvezető Dárdai Pálról is nyilatkozott.

Bobic többek között arról is beszélt, hogy Dárdaival személyesen ült le, miután a magyar vezetőedző három vereség után úgy nyilatkozott, hogy nem ragaszkodik a kispadhoz. A klubmenedzser elárulta, az eset után világos beszélgetést folytattak, és megegyeztek, hogy a Hertha egysége a legfontosabb, a jövőben is ezt kell szem előtt tartaniuk.

Bobic hozzátette, először a klubon belül, majd nyilvánosan is foglalkoztak az esetleges menesztés kérdésével, de ahelyett, hogy megköszönték volna Dárdai munkáját, megbeszélték a dolgokat, és tisztázták a helyzetet.

Dárdainak négy teljes idénye volt korábban a berliniek kispadján, egy hetedik, egy hatodik, egy tizedik és egy tizenegyedik hely a mérlege. A csapat hat forduló után jelenleg a 12. helyen áll. 

Békét és folyamatosságot szeretnénk. Azt mondtuk, együtt nekivágunk a szezonnak, aztán meglátjuk, mi lesz. Ezért sem volt szerencsés Dárdai kifakadása a harmadik forduló után

– mondta Bobic.

Edzőváltásról azonban egyelőre nincs szó, még akkor sem, ha a Hertha 6–0-ra kikapott a hétvégén az RB Leipzigtól.

Személyesen is elmondtam neki, nyilvánosan is elmondom: Dárdai Pálon múlik, hogy meddig marad edző. Ez akár tíz év is lehet. Végső soron minden azon múlik, hogy milyen munkát végez

– fogalmazott a klubmenedzser.

Az első három meccs bosszantó volt, nem lett volna szabad mindet elveszíteni. Ezután két győzelem jött az újoncok ellen – két meccs, amit kötelezően meg kellett nyernünk. Lipcsében világosan látszott, hogy még nem vagyunk olyan stabilak, mint reméltük. Ezen keményen kell dolgoznunk.

(Borítókép: Dárdai Pál. Fotó: Alexander Hassenstein / Getty Images Hungary)