Kiszivárogtak a részletek, így lehet majd sörhöz jutni a focivébén

GettyImages-1172004243
2022.09.03. 16:53
Katar engedélyezni fogja, hogy a jeggyel rendelkező szurkolók alkoholos sört vásároljanak a labdarúgó-világbajnokságon a tervezett kezdőrúgást megelőző három órában és a végső sípszó után egy órán át – közölte a Reuters hírügynökséggel egy, a torna terveit ismerő forrás.

A Budweiser, a világbajnokság egyik fő szponzora, amelynek kizárólagos joga van sört árulni a tornán, a stadionok körül kialakított szurkolói zónákban árulhat majd alkoholos sört, a stadionban viszont nem lehet majd alkoholos sört vásárolni a büfékben, mondta a forrás.

Az idei világbajnokság az első, amelyet olyan muszlim országban rendeznek, ahol szigorúan ellenőrzik az alkoholfogyasztást, ami egyedülálló kihívások elé állítja a szervezőket egy olyan eseményen, amelyen általában rengeteg sör gurul le a szurkolók torkán.

„A sör kapunyitáskor, azaz három órával a kezdés előtt lesz kapható. Aki sört akar inni, az megteheti. Aztán a stadion elhagyása után is lesz erre lehetőségük, a végső sípszót követő egy órában” – jelezte a forrás.

Emellett a Budweiser a november 20-án kezdődő, 29 napos torna minden napján ottani idő szerint 18:30-tól hajnali 1:00 óráig sört szolgálhat majd fel a FIFA fő szurkolói zónájának egy részén, Doha központjában, tudta meg a Reuters.

Még nem tudni, mennyit kell fizetni egy korsóért

A döntés arról, hogy hol és mikor árulnak majd sört a szurkolóknak, már végleges, de a forrás szerint még mindig tárgyalnak arról, hogy a szurkolóknak milyen árat kell majd fizetniük egy pohár vagy korsó sörért.

A látogatók nem hozhatnak be alkoholt Katarba, és nem vásárolhatnak alkoholt az ország egyetlen italboltjában, Doha külvárosában. Ott csak az engedéllyel rendelkező külföldi lakosok vásárolhatnak otthoni fogyasztásra.

A drukkerek néhány tucat engedélyezett szállodában és klubban ihatnak, ahol egy korsó sör akár 18 dollárba (több mint 7000 forintba) is kerülhet.

A Budweiser a Budweiser Zero nevű alkoholmentes sörét nyugodtan árusíthatja a lelátókon és az ország egyéb pontjain.

„Mindig tiszteletben tartjuk a helyi szokásokat és kultúrát azokon a piacokon, ahol jelen vagyunk” – mondta az AB InBev szóvivője a Reutersnek e-mailben küldött nyilatkozatában.

(Borítókép: Christopher Pike / Getty Images for Supreme Committee 2022)