Terhes barátnőjét bántalmazta az NFL-es

2014.09.01. 10:19

Huszonötezer dolláros óvadék ellenében engedték ki a San Francisco 49ers védőjátékosát, Ray McDonaldot, akit vasárnap hajnalban családon belüli erőszak vádjával tartóztattak le. 

A hírek szerint a 29 éves NFL-es terhes barátnőjét bántalmazta egy születésnapi bulin, ahol több csapattársa is ott volt, őket nem nevezte meg a rendőrség, és az üggyel kapcsolatban egy darabig semmilyen más információt nem akarnak közzétenni. 

Az eset ugyanabban az utcában történt, ahol csapattársát, Aldon Smitht tavaly szeptemberben lekapcsolaták ittas vezetésért, őt visszaesőként kilenc mérkőzésre eltiltották azóta. 

McDonald letartóztatása csak néhány nappal azután történt, hogy az NFL-t vezető Roger Goodell bejelentette, szigorítják az családon belüli erőszakra vonatkozó szabályokat.

A szigorítást azért vezették be, mert nagy felháborodást váltott ki, hogy a Baltimore Ravens-játékos Ray Rice-ot csak két mérkőzésre tiltották el, miután kiütötte barátnőjét egy kaszinóban. 

A jövőben rögtön hatmeccses eltiltás jár azért, ha valakiről kiderül, hogy családon belüli erőszakot követ el. Aki terhes nőt bántalmaz, ennél szigorúbb büntetést is kaphat, míg a visszaesőket végleg eltilthatják.

A 49erst irányító John Harbaugh egy játékos szerint korábban azt mondta csapatának, bármilyen kihágást is követnek el, megbeszélhetik vele, de ha valaki nőt bántalmaz, azt azonnal kirúgják a klubtól. Tekintve, hogy McDonaldot innentől visszaesőként kezelik, megtörténhet, hogy egyik csapat sem akarja majd. 

A San Franciscói-ak védelme sokat gyengült a nyáron, Smith kilencmeccses eltiltása után most szinte biztos, hogy McDonaldot is elveszítik, sérülés miatt pedig a defensive lineman Glenn Dorsey és a linebacker NaVorro Bowman sem áll rendelkezésre.