Mit művelt Peyton Manning utolsó emberként?

2014.10.06. 10:06

A harmincnyolc éves Peyton Manning az Arizona Cardinals elleni vasárnap esti NFL-meccsen megdobta pályafutása 500. touchdown-passzát, ezzel ő lett az amerikaifutball-bajnokság történetében a második ember, aki elérte ezt a számot, a legendás Brett Favre előzi csak meg. 

A Denver Broncos klasszisa négy touchdown passznál állt meg a 41-21-re megnyert meccsen, így már csak öttel marad el Favre-től, aki 508-ig jutott. De nem ez volt a legérdekesebb jelenete vasárnap, hanem egy interception utáni megmozdulása, amikor utolsó emberként blokkolni tudott, egy kézzel leterítette a meginduló Calais Campbellt, és megakadályozott egy touchdownt. 

Nem elképzelhetetlen, hogy egy irányító szereljen egy interception után, de harmincnyolc éves Manningtől egy komoly nyakműtét után ilyet látni mégis különleges, még ő is mosolygott utána.

A rutinos quarterbacknek volt már korábban is hasonló szerelése, a Kansas City Chiefs ellen tavaly egy labdavesztés után állította meg az ellenfél akcióját.

Manning tackle chiefs

Egy másik NFL-klasszisnak is nagy meccse volt vasárnap, de egészen más okokból. A New England Patriots támadójátéka akadozott a szezon első heteiben, Tom Brady irányítónak sem ment jól a játék, már olyan pletykákat is lehetett hallani, hogy a háromszoros Super Bowl-győztes nem a Patriotsnál fejezi be a pályafutását, annyira megromlott a viszonya a klub edzői stábjával. Ezek után az ő vezetésével gyalulták le az eddig veretlen Cincinnati Bengalst, két touchdownt érő átadása volt, nyoma sem volt az elmúlt hetek bizonytalanságának, még pályafutása ötvenezredik passzolt yardját is átlépte, a végeredmény 43-17-es Patriots-győzelem lett. 

A Cleveland Browns pedig olyat csinált a Tennessee Titans ellen, mint korábban soha. A vasárnapi mérkőzésnek volt olyan pontja, amikor a Titans 28-3-ra vezetett a clevelandiek ellen, aztán viszont a vendégek elkapták a fonalat, zsinórban huszonhat pontot szereztek, és nyertek 29-28-ra, idegenben ilyen feltámadást még soha nem csinált a Browns, de az NFL történetében is csak két nagyobb fordítás volt korábban. 

A New York Jetsnél megint elkezdődött az irányítókáosz, amit a szezon előtt megjósoltunk, a másodéves Geno Smith teljesítménye elérte azt a mélypontot, hogy Rex Ryan edző pályára küldte az eddig második számú Michael Vicket, de ez sem mentette meg a csapatot. A San Diego Chargers 31-0-ra intézte el őket, a súlyos vereség után Ryan is tisztában volt mennyire katasztrofális volt a játékuk: "Elnézést kérek a szurkolóinktól a történtek miatt, már amennyiben még maradtak szurkolóink" - mondta. 

Eredmények:

Denver Broncos–Arizona Cardinals 41–20

New England Patriots–Cincinnati Bengals 43–17

Tennessee Titans–Cleveland Browns 28–29

San Diego Chargers–New York Jets 31–0

Green Bay Packers–Minnesota Vikings 42–10

Dallas Cowboys–Houston Texans 20–17

Detroit Lions–Buffalo Bills 14–17

Indianapolis Colts–Baltimore Ravens 20–13

New Orleans Saints–Tampa Bay Buccaneers 37–31 

New York Giants–Atlanta Falcons 30–20

Philadelphia Eagles–St. Louis Rams 34˜–28

Carolina Panthers–Chicago Bears 31–24

Jacksonville Jaguars–Pittsburgh Steelers 9–17

San Francisco 49ers–Kansas City Chiefs 22–17