A védőóriás már 2 TD-nél jár, JJ Watthoz hasonlítják

2015.09.16. 13:52 Módosítva: 2015.12.03. 13:56

Az Ole Miss-ben játszó Robert Nkemdiche nevét lebetűzni nem egyszerű, de nem árt megtanulni, mert hamarosan már az NFL-ben rombol majd. Az Ole Miss húszéves védője brutális fizikuma már csak azért is nagy szám, mert a touchdownokat termeli, pont úgy, ahogy JJ Watt csinálta tavaly az NFL-ben. 

A nigériai bevándorlók gyerekeként született Nkemdiche 193 centi és 134 kiló, és az Ole Miss szupertehetséges 2013-as osztályának egyik sztárja, a csapat rettegett védelmének legnagyobb neve lett, és az idei lehet az utolsó éve az egyetemi bajnokságban, mielőtt a profik közé dobbant. A testvére, Denzel amúgy szintén a Rebels játékosa, csak ő linebacker. 

De maradjunk inkább Robertnél, mert az első két fordulóban két touchdownt is jegyzett. Ebből az első volt olyan, amiért a nagytestű játékosok által szerzett touchdownok rajongói izgalomba jöttek, mert megint megvillantotta, hogy méretei ellenére mennyire atletikus. A UT Martin elleni meccsen már a csereirányító Ryan Buchanan volt bent, amikor egy fake handoff után játékba hozta Nkemdichét, aki elől eltakarítottak egy védőt, és aztán már zavartalanul sprintelhetett be az endzone-ba. Ami figyelemreméltó, az a sebessége: 135 kiló robog végig a vonal mellett. 

Ezen a meccsen terrorizálta kicsit az ellenfél speciális egységét is, egy mezőnygól-kísérletnél tört utat magának, és blokkolta a próbálkozást. 

A Fresno State ellen a második fordulóban már egy futójátéknál használták ki adottságait: megkapta a labdát, és nem igazán lehetett megállítani, egy embert le is pattintott magáról miközben bedolgozta magát az endzone-ba. 

Robert Nkemdiche második touchdownja

Még középiskolában volt egy hasonló futott TD-je, megállítani nyilván ott sem tudták. Volt olyan szezonja iskolájában, amikor 59 tackle és 18 sack mellett az offense-ben 528 yardot és 17 touchdownt termelt ki. 

Nkemdiche four yard touchdown run

Ezek után az ország legkeresettebb játékosa lett, konszenzus volt arról, hogy ő az osztály legnagyobb tehetsége. Elígérkezett ugyan a Clemsonhoz, ám később meggondolta magát, ezután jött képbe az Ole Miss, az LSU és az Alabama is. Végül a bátyjához hasonlóan az Ole Misst választotta, de volt azért egy kis nyomás az anyuka részéről, aki elmondta, hogy jobb lenne, ha ugyanabban a csapatban játszanának, mert akkor csak egy meccs miatt kell aggódnia. 

A mostani szezon után valószínűleg ő is az NFL-ben folytatja, már csak azért is, mert már most az első körbe várják, sokan Jadeveon Clowneyhoz hasonlítják, mármint mielőtt még megsérült. Megvan benne az a romboló erő, amiért odavannak a profi csapatok, mindez az atletikusságával és az erejével kombinálva főnyeremény lehet. Idén a védelemben azért még annyira nem villogott, az első két meccsen még csak két szerelése volt, és egyelőre adós az első sackjével.

Robert Nkemdiche
Robert Nkemdiche

A hétvégén az Alabama elleni rangadó jön, ez volt az a meccs, amit tavaly nem kis meglepetésre megnyertek, és az idén is óriási tétje van, aki kikap, akár ki is írhatja magát a playoff-versenyből.

És ha már Alabama: a csapatot edző Nick Saban a napokban azt mondta a széttetovált Nkemdicheről, hogy kiváló tight end lenne belőle, ha valaki ott akarná kamatoztatni a tehetségeit. 

Gyakoroljuk a Nkemdiche név betűzését: az óriási defensive tackle-t már JJ Watthoz hasonlítják, és a következő draft sztárja lesz.

Posted by 120 yard on 2015. szeptember 16.