Nem is lehetne ennél nagyobb elkapással meccset nyerni

2015.11.15. 09:47

Borultak az erőviszonyok az egyetemi amerikaifutball-bajnokság idei szezonjának eddigi legőrültebb éjszakáján, volt bőven izgalmas befejezés és meglepetés is. 

Az Arizona például dupla hosszabbításban verte meg a rájátszásra még mindig esélyes Utah-t, melynek esélyei a legjobb négybe jutásra valószínűleg ezzel végleg elszálltak. Na de hogy!

A meccs 30-30-ra állt a második hosszabbításban, amikor Anu Salamon irányító helyére beállt Jerrard Randall megeresztett egy 25 yardos passzt Nate Phillips felé, aki bravúros mozdulattal, vetődve szedte le a labdát, ezzel a touchdownnal nyertek, mivel a Utah nem tudott válaszolni. 

A Utah második vereségét szenvedte el a szezonban, és még így is vezeti a csoportját a Pac 12-ben, ugyanakkor ezzel a konferenciát is kiírhatták a rájátszásból, mert a másik csoport eddigi legjobbja, a Stanford is meglepetésre beleszaladt egy vereségbe az Oregon ellen. Nekik is ez volt a szezonban a második, úgyhogy simán lehet, hogy a négycsapatos rájátszásba egy résztvevőt sem ad majd a Pac 12. 

A UCLA és a Washington State nem esélyes a playoffra, de ezen a meccsen is elég őrültre sikerült a befejezés: az esélytelenebb Washington State 3 másodperccel a vége előtt vitte be a győztes touchdownt, 31-27-re nyertek. 

A rájátszást is meghatározhatja a Baylor veresége, amely az Oklahomától kapott ki otthon 44-34-re. A Baylor először kapott ki az idén, de még játszanak az Oklahoma State-tel és a TCU-val, ami nem lesz könnyű menet. Pláne, hogy az Oklahoma State a konferenciából egyedüliként veretlen, miután nagy nehezen nyertek az Iowa State-nél. Ha ők is kikapnak, akkor a Big 12 szintén kiírhatja magát a rájátszásból, feltéve, hogy az Oklahoma Sooners elver mindenkit novemberben.

Majdnem összejött a csoda a Boise State és a New Mexico meccsén. Meglepetésre a vendégek vezettek az utolsó játéknál is, szóval a Boise mindent megpróbált. Egy elkapás után jött egy hátrapassz, és játékosuk lerázott magáról több védőt is, ám öt yarddal az endzone előtt sikerült megállítania a New Mexicónak, úgyhogy nem sikerült nyerni. 

Az Alabama viszont nem tudott hibázni a Mississippi State otthonában: az első negyed kivételével domináltak, a legjobb egyetemi játékosnak járó Heisman-trófeára esélyes futójuk, Derrick Henry megint 200 futott yard fölött zárt. Az alabamaiak 31-6-mal zártak, és továbbra is az SEC konferencia legmeggyőzőbb csapatának tűnnek, pláne, hogy a múlt héten elvert LSU megint kikapott, most épp az Arkansas-tól.