Elege lett, kikészült az NFL egyik legjobb elkapója?

2016.01.07. 17:16

Szerda este az utóbbi tíz év legmeghatározóbb NFL-es elkapója, Calvin Johnson egy elég sejtelmes közleményt adott ki, amiben arról volt szó, hogy most, az alapszakasz végeztével el kell gondolkodnia arról, hogyan folytatja pályafutását. 

Már ha folytatja. Ugyanis beindult a spekuláció, hogy a harmincéves elkapó komolyan gondolkozik azon, hogy befejezi, mert nem akarja teljesen leamortizálni magát. 

Sok játékoshoz hasonlóan, én is elérkeztem pályafutásomnak ahhoz a szakaszához, hogy mérlegelnem kell a lehetőségeket. Hamarosan meghozom a döntésemet.

- pontosan így szólt a közlemény, amire a Detroit Lions egy nyugtázó választ adott, elfogadják, hogy alaposan meg kell gondolnia, hogyan akarja folytatni. 

Kövessen minket Facebookon is!  

 

Az ESPN forrása szerint Johnson a közelmúltban a családjának beszélt arról, hogy nem biztos a folytatásban. Csapattársa, Corey Fuller azt mondta, a döntés csak és kizárólag Megatron becenevű játékosra és a családjára tartozik. De úgy véli, hogy Johnson elég sok mindenen ment már keresztül az elmúlt években, szóval a teste sem a régi, és nyilván gondolni akar a jövőjére, hogy majd a gyerekei mellett tudjon lenni. 

Egy helyi lap abba is bele akarta látni a visszavonulását, hogy az alapszakasz utolsó meccsein inkább eltette magának a labdákat a touchdownjai után. Az tény, hogy idén többször látható volt rajta, hogy a szezon mentálisan is kimerítette, sokan be is tudták az idény utáni kimerültségnek a közleményét, ugyanakkor a csapattársai nem olyannak ismerik, aki csak úgy a levegőbe beszélne ilyen komoly döntésekről. 

A legérdekesebb, amit egy hozzá közel álló, de névtelenül nyilatkozó csapattársa mondott. Szerinte már többször feljött a téma, és Johnson teste szanaszét ment az évek során, úgyhogy jogosan érezheti úgy, hogy eljött az ideje a búcsúnak: megkereste a maga pénzét, megcsinálta a rekordjait. Az idei volt a nyolcadik idénye ezer elkapott yard fölött, viszont csak kétszer volt száz yard fölötti meccse. Pályája legjobbja a 2012-es rekordot jelentő 1964 yardos idény, ennél jobbat még senki nem csinált az NFL-ben. 

A pénzzel kapcsolatban amúgy hozzá kell tenni, hogy az elkapónak 2019-ig van érvényes szerződése a Lionsszal. A bónuszából elvileg vissza kellene fizetnie valamennyit a Lionsnak, ha végleg kiszáll a buliból, csapata meg a fizetési keret miatt járna jól.  

Persze ez az egész lehet, hogy csak taktikázás a játékos részéről, mivel a Lionsnak nem igazán megy mostanában, most sem jutottak be a rájátszásba, és nem is olyan jók a kilátások. Úgyhogy egy ilyen manőverrel még más csapatok érdeklődését is felkeltheti.  

Megatronhoz hasonlóan egyébként egy másik Lions-ikon, Barry Sanders is úgy fejezte be, hogy maradt még a tankban, de 31 évesen úgy érezte, neki ennyi épp elég volt.  Akkor egy 1491 yardos szezon után volt éppen, és kettővel a 2053 yardos legjobbja után. 

A maradandó sérülések kockázata miatt az utóbbi időben egyre több NFL-es dönt úgy, hogy a fizikai leépülés helyett inkább befejezi. Chris Borland mindössze egyetlen idény után vonult vissza,  Jake Locker huszonhat évesen.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.