Centiken múlt a Super Bowlt eldöntő játék

2016.01.23. 20:13

A Super Bowl XLI-ben a Colts majdnem negyven év után lett ismét bajnok, és Peyton Manning megszerezte máig egyetlen bajnoki gyűrűjét a Chicago Bears ellen. A mindent eldöntő játék centiken múlt. Folytatjuk a Super Bowl 50-et felvezető sorozatunkat. 

A meccs utolsó negyedében 22-17-es előnyben volt az Indianapolis Colts, és inkább a védelmüknek volt nagy napja: már négy turnovert is kiharcoltak a mérkőzésen. Volt még bőven hátra, egészen pontosan 14 perc, amikor a Chicago Bears támadhatott, hogy visszavegyék a vezetést, ami az övék volt az első félidő nagy részében.

Super Bowl XLI

2007. február 4.

Indianapolis Colts-Chicago Bears 29-17

MVP: Peyton Manning, irányító, Colts

Helyszín: Dolphin Stadium, Miami, Florida

Nézőszám: 74 512

Tévés nézőszám: 93,2 millió (CBS)

30 másodperc reklám ára: 2,6 millió dollár

 

A támadás negyedik játéka jött, amikor Rex Grossman irányító célba vette az elkapó Muhsin Muhammadet, de csúnyán túldobta a labdát, amit simán lehalászott Kelvin Hayden. Muhammed próbálta visszarántani, de nem sikerült, és innentől Hayden 56 yardot nyargalt az endzone-ig. 

A nagy kérdés az volt, hogy kilépett-e, miután megszerezte a labdát, mert elsőre minimum neccesnek tűnt a dolog, a Bears-edző Lovie Smith be is dobta a piros zászlót. „Emlékszem, a pálya szélén álló chicagói játékosok kiabáltak, hogy kiléptem” - emlékezett vissza Hayden. A bírók visszanézték a történteket, és úgy látták, hogy még a vonalon belül tette le a lábát a Colts-védő, úgyhogy a touchdown állt. A visszajátszásokon és a fotókon is látszik, hogy tényleg centiken múlt az egész. 

És végül ez volt az, ami beállította a végeredményt is, a Colts 29-17-re nyerte meg története második Super Bowlját, és az elsőt, amióta Indianapolisba költöztek. Közel negyven év után lettek újra bajnokok, mivel a legutóbbi győzelmük még a Super Bowl V-ben volt 1971-ben, Johnny Unitasszal. 

Az 56 yardos futás alatt történteket sokáig elemezték még, és a történtek miatt elővették a Bears-irányító Rex Grossmant is, mert miközben Hayden minden erejével azon volt, hogy eljusson az endzone-ba, addig Grossman jóindulattal is csak kocogott felé. Az irányító később azzal védekezett, hogy neki úgy tűnt elsőre, Hayden kilépett, majd azt hitte, hogy befelé indul meg:„Mire rájöttem, hogy merre fut valójában, már rég lehagyott engem”. 

Amúgy sem kedvezett az időjárás egyik irányítónak sem: ez volt az első Super Bowl, amit szakadó esőben rendeztek meg, több játékos szerint olyan volt, mintha monszunban kellett volna játszaniuk.

A Super Bowl XLI legjobbjának Peyton Manninget választották, aki inkább tűnt megkönnyebbültnek a győzelem után, mint feldobottnak, de végre megvolt első bajnoki címe, edzője, Tony Dungy pedig az első afroamerikai edző lett, aki Super Bowlt tudott nyerni. 

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.