Bőven hagy nézhető egyetemi meccset a hurrikán

2016.10.08. 09:46

Hatalmas szerencsénk van, mert pont a floridai szupermeccset, a Florida State-Miamit nem érinti a Matthew hurrikán szombaton. Nick Sabanéket brutális fizikai csata készítheti ki, és egy SEC-esélyes már most biztosan elbukik. Ezt ajánljuk szombatra az egyetemi bajnokságból. 

18.00: Oklahoma Sooners (20.)-Texas Longhorns

Remek választás lett volna 6-tól az LSU-Florida is, de a Matthew hurrikán miatt bizonytalan időre elhalasztották a meccset. Nem vagyunk bajban így sem, mert ott lesz helyette a Red River Showdown Shootout, vagyis az Oklahoma és a Texas találkozója. Alap esetben is eléggé felpörögnek egymás ellen, idén viszont külön öröm mindenki számára, hogy egyik védelem sem valami jó, vagyis elég sok pont várható. Charlie Strong ugyan visszavette a Texas-defense irányítását, de a passz ellen annyira rosszak voltak, hogy egy hirtelen javulás azért meglepő lenne. A Longhorns Strong állásáért játszik, de mindezt úgy, hogy a legutóbbi két meccsen 99 pontot engedtek, míg a playoffba várt Sooners a sorban harmadik vereséget kerülné el.

Ha ez esetleg nem tetszene, akkor alternatívaként a széthulló védelmével a Notre Dame, ami a North Carolina State ellen játszik majd, illetve egy remek SEC-meccs az Auburnnel és a Missisippi State-tel.

21.30: Tennessee Volunteers (9.)-Texas A&M Aggies (8.)

Kevés csapatot szórakoztatóbb nézni jelenleg, mint a Tennessee-t, elég csak a múlt heti, Georgia elleni thrillerükre gondolni, amit a Florida elleni hatalmas fordítás előzött meg. Az A&M viszont már túl erős ahhoz, hogy ilyen bohóckdást elnézzen, vagyis még egy gyenge rajtot már nem engedhet meg magának a Vols. Egy a baj: pont az eléggé gyengén teljesítő Tennessee-támadófallal szemben lesz az Aggies legnagyobb erőssége. Mivel két még veretlen SEC-csapatról van szó, ezért a tét is óriási, még ha nem is ugyanabban a csoportban vannak.

01.00: Alabama Crimson Tide (1.)-Arkansas Razorbacks (16.)

Azt azért nem állítanánk, hogy az Arkansas esélyes lenne az Alabama ellen, de biztos, hogy a metodikus és hihetetlenül fizikális Razorbacks gondot okozhat Nick Saban játékosainak. Nagyobb persze a valószínűsége, hogy olyan 2-2,5 negyed alatt megoldják a problémát a Crimson Tide-nál és nem kerül veszélybe a veretlenségük. Ez viszont inkább az elsőéves irányítón, Jalen Hurtsön múlhat majd, mert ha nem lendül be az idén elég hullámzó futójáték már az elején, akkor nem marad más választás a Bamánál.

Esetleg befigyelhet fél kettőtől a Washington-Oregon. Utóbbi az elmúlt 2-3 évtized leggyengébb szezonját hozhatja össze, miközben a Washington hétről hétre azon van, hogy igazolja, nem vicc volt a nyári Hype. A Huskies fel-, a Ducks csúnyán leszálló ágban van, hatalmas gázolás lehet ebből.

02.00: Florida State Seminoles (23.)-Miami Hurricanes (10.)

Az Alabama-Arkansas mellett a forduló meccse, ami után meglepetés-kihívót is kaphatunk az ACC-ben, ha nyer a Miami. Már az is kisebb csoda, hogy a Matthew hurrikán mellett megtartják a mérkőzést, az viszont már nem lenne csoda, hogy Brad Kaaya győzelemre vezetné a Hurricanest. A Seminoles védelme idén nincs topon, még úgy sem, ha hozzávesszük, hogy az Ole Miss, a Louisville, és a nagyot javuló North Carolina ellen is kellett már játszaniuk. Ezzel együtt így is az FSU lesz a legnagyobb teszt eddig idén az NFL-ben már nagyon várt Kaayának.

Két gyanúsan pontőrületet hozó meccsel, a UCLA-Arizona State-tel és a Washington State-Stanforddal lehet zárni a napot 4.30-tól, vagy esetleg aki korán kel, az még elkaphatja a végüket. Az Arizona State passz elleni védelme tragikus, Josh Rosen pedig nagy jövő előtt álló irányító, ráadásul a Bruins védelme sem valami elit, úgyhogy szépen összeáll minden.

A másik meccsen Stanford Cardinal egy megalázó vereség után (6-44 a Washington ellen) megy majd a Washington State ellen, akik legutóbb az Oregonnak vágtak 51 pontot. Christian McCaffrey 300 yard fölé mehet, a pontszámláló pedig jóval 80 fölé csúszhat.