Ha ezt is viszi az Alabama, nincs mit mondani

2016.10.22. 13:24

A harmadik, utolsó meccséhez ért az Alabama brutális sorozata, amit ha lehoznak győzelemmel, lényegében egyenes útjuk van a playoffba, hiszen ha az Arkansas és a Tennessee után a Texas A&M-et is elintézik, nem nagyon marad már esélyes kihívó ellenük. Persze otthon is lesznek, ami sosem árt. Amíg erre a meccsre várunk, azért addig sem fogunk unatkozni.

18.00 Wisconsin Badgers (10.) @ Iowa Hawkeyes

Tavaly sokkal tetszetősebb volt ez a párharc, amikor még a veretlen Iowa nagy meneteléséről beszéltünk, és bár idén sem ők, sem a Wisconsin nem állnak ennyire jól, tétje bőven van a meccsnek. Főleg az Iowa számára, nekik elérhetőbb esetleg konferencia nyugati csoportját vezető Nebraska, de egyiküknek sem fér bele egy újabb vereség. Klasszikus Big Ten-foci lesz, 100 pontot, de még 70-et se várjon valaki, örülünk majd, ha a 40-ig eljutnak a csapatok. Az Iowa nem nagyon vert még erős csapatokat idén, de ha elkapják az Ohio State után fáradt Wisconsint, akkor azért bizonyítanak.

Esetleg: North Carolina State Wolfpack @ Louisville Cardinals (7.) és Texas Longhorns @ Kansas State Wildcats

21.30 Texas A&M Aggies (6.) @ Alabama Crimson Tide (1.)

Nem biztos, hogy az a legjobb taktika az Alabama ellen készülve, hogy mindenféle viccekkel hergelik fel őket. Az A&M-nél az volt a heti móka, hogy kitalálták, az a közös bennük meg a Holdban, hogy mindketten uralják az ár(-apály)t, utalva a Tide-ra a Bama mascotjában. Ennek általában csúnya vége szokott lenni, főleg, ha intő jelnek ott van az, amit az Alabama a Tennesseevel tett múlt héten. A tét viszont hatványozott, hiszen mindkét csapat veretlen, így aki nyer, az óriási lépéselőnybe kerül az SEC-ben, illetve annak nyugati csoportján belül is. Az Aggies pihenőhéttel készült, ami nagy plusz, ahogy az is, hogy a most náluk irányító Trevor Knight 2014-ben egyszer már le tudta győzni az Alabamát, akkor még az Oklahomával a Sugar Bowlban.

Esetleg: TCU Horned Frogs @ West Virginia Mountaineers (12.), Eastern Michigan Eagles @ Western Michigan Broncos (20.), 21.00-tól a Colorado Buffaloes @ Stanford Cardinal, vagy 22.00-tól a Utah Utes (19.) @ UCLA Bruins.

00.00 Arkansas Razorbacks (17.) @ Auburn Tigers (21.)

Minden évben úgy tűnik, hogy az Alabama fényévekre van mindenkitől az SEC-ben, és ez a pályán be is igazolódik, de ha ezt a meccset megnyerné az Auburn Tigers, akkor rögtön egy lépésre ott lenne a Bama (vagy az Aggies) nyakán. Végig szoros meccs várható, és ha az Auburn védelme nem jön elő egy tökéles nappal, akár pontzuhataggá is válhat a mérkőzés a végére.

Esetleg: 01.00-tól Houston Cougars (11.) @ SMU Mustangs, vagy 00.30-tól Oregon State Beavers @ Washington Huskies (5.)

02.00 Ohio State Buckeyes (2.) @ Penn State Nittany Lions

Sokat lehet csavarni, mi mindent tett Urban Meyer, amióta az Ohio State-hez érkezett, de a legdurvább adat az, hogy idegenben még sosem kapott ki a csapatával. Mivel a Penn State-nek nem túl sok linebackere maradt a szezon közepére, ez a poszt pedig elengedhetetlen a jó futójátékosok és a mozgékony irányítók megállítására, elég nehéz nap elé néznek. Két éve kétszeri hosszabbítás döntött közöttük Allentownban, múlt héten pedig elég kemény csatában tudott csak nyerni a Buckeyes, úgyhogy lehet, hogy az idegenbeli 20-0-s széria megtörhet.

Esetleg: Oklahoma Sooners (16.) @ Texas Tech Red Raiders, vagy 03.00-tól Ole Miss Rebels (23.) @ LSU Tigers (25.)