Kínos vége lett az NFL-es rabonázásnak, a bírók is röhögtek

2016.11.07. 10:08

Elég kalandosan zárult a Pittsburgh Steelers-Baltimore Ravens NFL-rangadó vasárnap este: a pittsburghiek rúgója lett a főszereplő, aki egy kicsit túlgondolta a kirúgást. 

A meccsen nagyon nem ment a Steelersnek és a sérülésből visszatérő irányító Ben Roethlisbergernek, de a végére sikerült feljönniük egy touchdownra, 21-14 volt az állás 45 másodperccel a vége előtt. A pittsburghieknek nem volt más választásuk, minthogy onside kickkel próbálkozzanak, vagyis ilyenkor a rúgó nem előrebikázza a labdát, hanem igyekszik úgy elrúgni, hogy utána a csapattársai meg tudják szerezni, és akkor ők jöhetnek ismét támadással. Ilyenkor legalább tíz yardot kell megtennie a labdának, hogy lecsaphassanak rá a csapattársak. 

Ne maradjon le semmiről!

Ezen csavart egyet Chris Boswell, és rabonázni próbált, de elég komoly hiba csúszott a kivitelezésbe, mivel a másik lábába rúgta a labdát. Az onside kick így szabálytalan lett, Boswell pedig hiába lőtte el dühében a labdát, amire rástartoltak többen is, a játék már nem élt. A Steelers-rúgó bénázását a bírók is nagyon szórakoztatónak találták, együtt röhögtek, amikor megvitatták, hogy most mi legyen. 

A második, szabálytalan rúgás miatt a Ravensé lett a labda, és ezek után megnyerte a meccset. 

Boswell mentségére legyen mondva, hogy az onside kickek nem túl gyakran jönnek be, szóval a rabonás próbálkozás még jó trükk is lehetett volna, ha működik, de azért Ben Roethlisberger irányító arcán azért látszott, hogy felhúzta magát a megoldáson.

Pedig egyszer már Boswell tökéletesen kivitelezett egy rabonázást. Igaz, az még az egyetemi csapatában, a Rice-ben volt egy Houston elleni meccsen, valószínűleg most is hasonló lett volna a koreográfia. 

A Ravens a győzelemmel a csoportja élére állt. Az ugyanebben a csoport szereplő Cleveland Brownst 35-10-re verte a Dallas Cowboys, ami az újonc Dak Prescott irányításával zsinórban hetedik meccsét nyerte meg.  Az Oakland Raiderst is egyre komolyabban kell venni, mert már hét győzelemnél tartanak, most a Denver Broncost intézték el 30-20-ra. 

Nagy meccset játszott a Detroit Lions és a Minnesota Vikings. A Vikings fél perccel a meccs vége előtt szerzett touchdownt, és került 16-13-as előnybe. A vendég Lionsnak maradt 23 másodperce, hogy mezőnygól távolságba kerüljön, ezt úgy csinálták meg, hogy közben időkérésük sem volt, a támadás végén Matt Prater egy egészen hosszú, 58 yardos mezőnygóllal egyenlített.

Aztán jött a hosszabbítás, ahol Golden Tate bravúros touchdownnal szerezte meg a győzelmet: egy elkapás után épphogy a pályán belül maradt a lába, hátramenetbe kapcsolt, lerázta magáról a védőjét, majd vetődve érkezett meg az end zone-ba. 

Eredmények: 

  • Baltimore Ravens–Pittsburgh Steelers 21–14 
  • Oakland Raiders–Denver Broncos 30–20 
  • Minnesota Vikings–Detroit Lions 16–22
  • Cleveland Browns–Dallas Cowboys 10–35
  • Kansas City Chiefs–Jacksonville Jaguars 19–14
  • Miami Dolphins–New York Jets 27–23
  • New York Giants–Philadelphia Eagles 28–23 
  • Los Angeles Rams–Carolina Panthers 10–13
  • San Francisco 49ers–New Orleans Saints 23–41
  • Green Bay Packers–Indianapolis Colts 26–31
  • San Diego Chargers–Tennessee Titans 43–35