Négy hónapja a füvön aludt, most mindenki őt ünnepli az NFL-ben

2019.08.09. 10:48

Csütörtökön este (magyar idő szerint péntek hajnalban) 11 mérkőzéssel elindult az NFL 2019-es szezonjának rendes előszezonja – a Hírességek Csarnoka-mérkőzésen már túl vagyunk –, a nyitó játéknap legnagyobb pillanata pedig egy 86 yardos visszahordott touchdown után jött, nem véletlenül.

A TD-t a Cleveland Browns újonca, Damon Sheehy-Guiseppi szerezte, aki egészen hihetetlen úton jutott el idáig: a nyáron volt, hogy a szabad ég alatt, a füvön aludt, miközben arra várt, hogy bizonyíthasson egy NFL-csapatnak.

Sheehy-Guiseppi a Cleveland Browns és a Washington Redskins meccsén, 24-10-es állásnál gyújtotta be a rakétákat egy punt után, és annyira gyors volt, hogy esély sem volt a Redskins játékosai előtt, hogy utolérjék.

Ne maradjon le semmiről!

Sheehy-Guiseppi részben pont a sebességével hívta fel magára a figyelmet tavasszal. Az elkapó 2017-ben végzett az amerikaifocit nézve nem túl magas szinten jegyzett arizonai Phoenix College-on, de akkor nem került be az NFL-be. Az álmát viszont azóta sem adta fel, a 2019-es szezon előtt pedig elkeseredett tervre szánta el magát.

Egyrészt egy évig edzett, hogy a lehető legjobb formában legyen, majd 100 dollárt fizetett, hogy Las Vegasban részt vehessen a kanadai liga (CFL) egyik játékosválogatóján, ahol azonban nem került be a szerencsések közé. Ahogy nem sokkal később egy atlantai, arénafocis válogatón sem járt sikerrel, úgyhogy tovább folytatta az útját Floridába, mert tudta, hogy Miamiban egy NFL-válogató is lesz március végén.

Egy probléma akadt: Sheehy-Guiseppit nem hívták meg oda, ő viszont határozott fellépéssel valahogy megoldotta ezt, amikor is a bejáratnál közölték vele, hogy nincs a neve a listán, erősködött, hogy márpedig ő a válogatóra jött, majd egyszerűen beblöffölte, hogy ismeri a szervezőt, egy bizonyos Alonzo Hagsmith-t, úgyhogy beengedték.

Hagsmith az NFL-es Clevelnad Browns játékosügyekért felelő részlegének alelnöke volt, vagyis fontos döntéshozó. Sheehy-Guiseppi kinyomozta, hogy Hagsmith milyen gyakorlatokat részesít előnyben, ezekre készült is, a válogatón pedig kettőzött erővel tette oda magát, és a 40 yardon futott 4,38 másodperces idejével sikerült is felkeltenie Hagsmith érdeklődését.

Ő meg is hívta egy plusz próbanapra, csakhogy Sheehy-Guiseppi minden pénze elfogyott ekkorra, úgyhogy két este a füvön, a szabadban, egy este pedig egy éjjel-nappal nyitva tartó edzőteremben húzta meg magát a nagy alkalmat várva. A Browns privát válogatóján újra meggyőző volt, így szezrődést kapott a nyári edzőtáborra, a csapat első meccsén pedig máris bizonyított, nem csoda, hogy nagyjából az egész keret körülötte ugrált.

Ez persze nem garancia arra, hogy Sheehy-Guiseppi a szezont is a Brownsnál kezdi meg, de indításnak nem rossz. Ahogy a Browns sem indított rosszul, 30-10-re verték a Washington Redskinst az első meccsen, még úgy is, hogy a csapat sztárirányítója, Baker Mayfield csak az első támadáson volt a pályán.

Az előszezonban többnyire pihentetik a legjobbjaikat a csapatok, leginkább a sérülésveszély miatt. A Detroit Lions viszont nem úszta meg súlyos sérülés nélkül az előszezon indítását, a Seattle Seahawksszal korábban bajnok elkapó, Jermaine Kearse szenvedett súlyos lábtörést a New England Patriots elleni meccsen.

Eredmények

  • New York Jets–New York Giants 22–31
  • Indianapolis Colts–Buffalo Bills 16–24
  • Tennessee Titans–Philadelphia Eagles 27–10
  • Atlanta Falcons–Miami Dolphins 27–34
  • New England Patriots–Detroit Lions 31–3
  • Washington Redskins–Cleveland Browns 10–30
  • Jacksonville Jaguars–Baltimore Ravens 0–29
  • Houston Texans–Green Bay Packers 26–28
  • Carolina Panthers–Chicago Bears 23–13
  • Denver Broncos–Seattle Seahawks 14–22
  • San Diego Chargers–Arizona Cardinal 13–17