Az év meccsének volt beharangozva, elmaradt, de a mieink örülhettek

2023.07.22. 19:55
Az utóbbi hetekben két győzelmet is szerzett a Fehérvár Enthroners a European League of Football (ELF) elnevezésű sorozat küzdelmeiben, mindezt annak ellenére, hogy a pályán még egyetlen mérkőzést sem nyert a magyar együttes. Elsőre furcsának tűnhet, de mutatjuk, hogyan lehetséges.

Kaotikus heteken van túl a Fehérvár Enthroners. Legutóbb július 9-én lépett pályára a European League of Football küzdelmeiben a magyar csapat, akkor Berlinben szenvedett 60–6-os vereséget a Thunder vendégeként, a találkozó után pedig 0–6-s mérleggel állt a Keleti Konferencia utolsó helyén.

Nagyot fordult azóta a világ, és két hét leforgása alatt két győzelmet tudhat magáénak az Enthroners anélkül, hogy pályára lépett volna. Az ügy azonban bonyolultabb, mint hinnénk.

Kezdődött minden azzal, hogy a német Leipzig Kings kénytelen volt visszalépni a bajnokság további küzdelmeitől. A liga döntésének értelmében a lipcsei csapat addig lejátszott mérkőzéseinek eredményét nem törölték, többi mérkőzésüket viszont az odavágó eredményével számítják be. Kivételt képez ezalól a Fehérvár elleni találkozó, itt ugyanis az odavágó eredményével azonos, de Fehérvár Enthroners-győzelemként számolják el a tabellán (47–24 – a szerk.).

Ezzel biztossá vált, hogy az Enthroners nem zárja nyeretlenül első szezonját,

ám arra is mérget vehettünk, hogy nem ilyen győzelemmel kívánják elérni ezt a sikert. Remek lehetőség várt a Fehérvárra, hiszen egy hét pihenő után vasárnap a Prague Lionst fogadta volna az Enthroners. 

Hatalmas felhajtás övezte a hétvégi találkozót, amelyet az Enthroners Facebook-oldalán az év mérkőzésének tituláltak, nem véletlenül, hiszen a hátralévő összecsapások közül ez tűnt a leginkább nyerhetőnek fehérvári részről. A szurkolók is érezték az összecsapás súlyát, 3 nappal a mérkőzés előtt már több mint 2000 jegy elfogyott elővételben.

Ekkor jött azonban a drámai bejelentés, a European League of Football közösségi oldalán megjelent egy poszt, melyből kiderült, hogy a prágai csapat nem tudta vállalni a vasárnapi rangadót, amit így 35–0-s hazai sikernek könyveltek el.

A magyar csapatnak nem lesz könnyű dolga, ha a pályán is szeretné megszerezni első győzelmét, ugyanis jövő héten Frankfurtba utazik. A két csapat már játszott egymás ellen az idei szezonban, akkor meggyőző fölénnyel, 48–13-ra nyert Magyarországon a Galaxy.