Kabalatehén pancsolt be a világbajnoknőnek

2013.08.30. 16:07

Vicces momentum zavarta meg a női 200 méteren győztes Shelly-Ann Fraser-Pryce ünneplését a zürichi Gyémánt Ligán. Az atlétanőt véletlen megütötte a város eseményeinek kabalafigurája, a Kuhli nevű tehén, illetve a bőrébe bújt ember.

Fraser-Pryce az auguszusi világbajnokságon megcsinálta azt, amit Usain Bolt. Nyert 100-on, 200-on és 4x100-as váltóban is. Az idei Gyémánt Liga-sorozatban is kiválóan teljesít, százon és kétszázon is ő vezet az összetettben. A vb után is formában maradt, csütörtökön a kétszáz döntőjét is megnyerte.

Az első rajt sikertelen volt, mert Tiffany Townsend kiugrott, a második azonban már sima volt. Fraser-Pryce a kanyart nagyon jól megfutotta, az egyenesbe már előnnyel érkezett, ott sem lassult, és 22.40-nel simán verte Ahourét.

Kabalatehén pancsolt be a világbajnoknak

Joggal ünnepelt, de mikor zászlóval a kezében elsétált Kuhli mellett, az ujjongó kabalfigura arcon csapta, amit fájdalmas grimasszal vett tudomásul. Nagyobb baja azonban nem lett ennél.

Sokáig azonban nem tarthatott az ünneplés, mert Fraser-Pryce egy órával később már a 4x100-as jamaicai váltó tagjaként indult. Ott csak második lett, két gyenge váltás miatt a jamaicaiak lemaradtak az amerikaiak mögött, és ezt a hátrányt már a befutóember Fraser-Pryce sem tudta visszahozni.

A szezonját szeptember 6-án teheti teljessé, Brüsszelben tartják a Gyémánt Liga idei utolsó eseményét, ott százon is megnyerheti az összetettet, de csak két pont előnye van a nigériai Blessing Okagbare előtt.