Boltnak senkitől sem kell tartania

2015.04.07. 11:21

Jól halad Usain Bolt felkészülése az augusztusi, pekingi atlétikai világbajnokságra, s edzője, Glen Mills szerint nem kell tartania attól, hogy amerikai riválisa, Justin Gatlin legyőzi őt.

"Minden versenyzőt komolyan veszünk, nem becsüljük le Gatlint sem, de őszintén szólva, ha Usain a legjobbját hozza, akkor senkitől sem kell tartania" - mondta a szakember.

A jamaciaiak sztárfutója 100 méteren a harmadik, 200-on pedig sorozatban a negyedik aranyérmének megszerzésére készül az augusztus 22. és 30. között sorra kerülő vb-n. Tavaly - Bolt távollétében - Gatlin uralta a Gyémánt Liga-versenyeket, s az évet is ő zárta a világranglista élén mind 100-on, mind 200-on, 9.77, illetve 19.68 másodperces egyéni legjobbjával.

"A változatosság jót tesz a sportágnak, fenntartja az érdeklődést, de bennünket nem zavar meg. Mindketten tudjuk, hogy Usain mire képes, ha maximális állapotban van, s azon dolgozunk, hogy ez az állapot előálljon" - fogalmazott Mills, aki 2005 óta irányítja Bolt felkészülését.

A 28 éves sprinter 100 és 200-on is tartja a világcsúcsot, s mindkét számot megnyerte a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni olimpián. A 2014-es évben jobbára pihent, de most úgy nyilatkozott: alig várja, hogy az idei szezonban jó időket fusson.

"A célok kitűzésével általában megpróbálom megvárni az első versenyemet. Elsősorban arra törekszem, hogy a bajnokságon megvédjem a címeimet, de idén igazán gyorsan is szeretnék futni, ezért dolgozom" - mondta Bolt, akit legközelebb jövő vasárnap, a jövő évi ötkarikás játékok helyszínén, Rio de Janeiróban láthat versenyezni a közönség.

További programjában a vb mellett szerepel többek között a New York-i, a párizsi és a lausanne-i Gyémánt Liga-viadal és a júniusi, jamaicai válogató is. (MTI)