Márton Anita egy dobással két győzelmet szerzett

2017.02.18. 15:53

Márton Anita idei legjobb eredményével, 18,97 méterrel győzött súlylökésben a birminghami fedett pályás atlétikai versenyen, írja az MTI.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az olimpiai bronzérmes, fedett pályán Eb-győztes, vb-második sportoló kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, négyszer is 18 méter fölé lökte a súlygolyót.

A birminghami verseny a nemzetközi szövetség (IAAF) öt állomásból álló, World Indoor Tour-jának befejező versenye volt. Háromszor rendeztek súlylökést, Márton Anita korábban egy arany- és egy ezüstérmet nyert, így a szám összetett pontversenyét az élen zárta.

Egyéni csúcsok a fedettpályás ob-n

Kazi Tamás 3:40.05 perces egyéni csúccsal győzött 1500 méteren a fedettpályás atlétikai országos bajnokság szombati napján.

A BOK csarnokban zajló ob-n Kazi 11 másodpercet vert rá a második helyen célba érkező Kiss Gergőre. Jó formáját jelzi, hogy most a kedden futott egyéni legjobbját javította tovább, a március 3. és 5. között sorra kerülő belgrádi fedettpályás Európa-bajnokság szintjét már korábban teljesítette.

A sprinttávokon a férfiaknál Sipos János 6.71 másodperccel szintén egyéni csúcsot futott, míg Nguyen Anasztázia 7.42 másodperccel idei legjobbját érte el.