Kokó Trumble ellen búcsúzik

2002.04.12. 16:38
Steve Trumble lesz Kovács István profi pályafutásának utolsó ellenfele. Kokó vetélytársa eddig 11 győzelmet aratott és 15 vereséget szenvedett. A mérkőzést április 20-án, szombaton rendezik Gdanskban, a félnehézsúlyú világbajnok, Dariusz Michalczewski gálájának részeként.
Hosszas keresgélés után végül találtak ellenfelet profi ökölvívó világbajnokunknak, Kovács Istvánnak. Eldőlt, hogy az amerikai Steve Trumble lesz Kokó profi pályafutásának utolsó ellenfele. A visszavonulását március 1-jén bejelentő "Kokó" jövő szombaton Gdanskban lép kötelek közé.

Az amatőrként olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, hivatásosként pehelysúlyban exvilágbajnok Kovács 26 éves riválisa nem számít nagy névnek a szakmában. Igencsak szerény mérleggel rendelkezik: eddig 11 győzelmet aratott (ebből 8 k.o.), és 15 vereséget szenvedett. Legutóbb november 24-én mérkőzött és kikapott honfitársától, Zahir Raheemtól.

A Kirch-csoport csődje miatt- a társaság finanszírozta volna televíziós közvetítéseket - a találkozó megrendezése korábban bizonytalan volt. Az akadály végül elhárult, a cég svájci leányvállalata vállalta magára a gdanski gála megrendezésének költségeit. Az esemény kiemelt mérkőzése egyébként Dariusz Michalczewski félnehézsúlyú világbajnok és az amerikai Joey de Grandis csatája lesz.