Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Hülyének nézik a Klicsko-drukkereket

2003.09.03. 12:04
Nagy felháborodást váltott ki a szurkolók között a múlt hétvégén visszatérő Klicsko gyors győzelme. Miközben a korábbi összegek sokszorosára emelkedtek a jegyárak, a vb-címét márciusban elveszítő ukrán nehézsúlyú meccsén másfél perc alatt kiütötte sörhasú argentin ellenfelét. "Meddig nézi még hülyének az Universum a szurkolókat" - kérdezi a Bild.
Vlagyimir Klicsko a Corrie Sanders elleni veresége óta először szállt ringbe a hétvégén. (Márciusban Sanders óriási meglepetésre háromszor padlóra küldte, majd a második menetben kiütötte a WBO-címvédőt).

A legkockázatmentesebb ellenfél

A fiatalabbik Klicsko most az argentin Moli ellen bokszolhatott, és ahogyan várható volt, gyorsan ki is ütötte. Egyesülete, - a korábban Kovács Kokót, jelenleg pedig Erdei Zsoltot is foglalkoztató Universum ezúttal is biztosra ment, és kiválasztotta a legbiztosabban verhető ellenfelet. (Moli ténylegesen kisebb pocakkal lépett a ringbe).

A meccs igazolta az előzetes félelémeket: 99 másodperc alatt nyert Klicsko. Szurkolói azonban a győzelem ellenére is feldühödtek, hiszen ők azért fizettek elég magas árat ( a drágább belépőkért 825 eurót, azaz több, mint kétszázezer forintot), hogy valódi küzdelmet lássanak.

Tysonnal nem lehetett volna

A Bild szerdai cikkében fel is teszi a kérdést, meddig nézi még hülyének a szurkolókat az Universum, meddig kell még küzdelemre alkalmatlan ellenfelekkel mérkőzniük az universumos versenyzőknek. A menedzser, Klaus-Peter Kohl persze védekezik: "a tavaszi váratlan és igen súlyos vereség után nem lehet Klicskót Tysonnal vagy Lewis-szal összeereszteni".

Kohl megemlíti, hogy a 34 éves Moli mindeddig még nem kapott ki KO-val - amúgy is ez volt a harmadik kudarca -, és abban bíztak, hogy hat menetet képes végigállni. "Számunkra is csalódás volt Moli teljesítménye" - értékel.

Sok-sok "puding"

A német lap szakírója ugyanakkor megjegyzi, hogy nem feltétlenül harmadik, negyedik vonalbeli bokszolók elleni sikerek fogják Klicsko tekintélyét helyreállítani, és a drukkerekkel együtt viasszautasítja Kohl érveit. A Bild szerint szinte valamennyi universumos versenyzőnél megfigyelhető, hogy "pudingok" - maga a menedzser használta ezt a kifejezést - ellen próbálják ki erejüket. Ezt a vádat egyébként Kokó és Erdei jó néhány meccse is alátámasztja.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!