Klicsko elnézést kért szurkolóitól

2003.03.11. 12:10
Vlagyimir Klicsko csúfos kudarca után tudatta szurkolóival vereségének okait. Lankadt a figyelme, eluralkodtak az érzelmei, magyarázkodott.
Vlagyimir Klicsko szombati brutális kiütéses veresége még mindig foglalkoztatja a német sajtót. A WBO nehézsúlyú bajnoka, 207 másodperc alatt, a negyedik megrendítő erejű ütés után veszítette el világbajnoki övét, és esélye sem volt arra, hogy méltó partnere legyen a némiképp lebecsült, 37 éves dél-afrikai Corrie Sanders-nek. (Sanders 18 győzelmet aratott az első menetben pályafutása során.)

Öt öltéssel varrták össze a szemét

A pillanatnyilag a legjobb nehézsúlyúnak tartott Lennox Lewis menedzsere, Adrian Ogun is nyilatkozott az esettel kapcsolatosan és elmondta, Lewis már régóta mondja, hogy Klicsko túl sokat képzel magáról és képességeiről, amelyek korántsem annyira félelmetesek.

A Klicsko a veresége után Berlinben megjelent a szokásos sajtótájékoztatón, és az arcán határozottan látszódtak a kiütés nyomai, öt öltéssel varrták össze ugyanis a bal szemöldökét. A Bild tudósítója kajánul meg is kérdezte tőle, miért nem visel napszemüveget, amire az ukrán óriás csak annyit válaszolt, nincs takargatnivalója, eddigi életét sem jellemezte a megfutamodás, a rejtőzködés.

A túlzott érzelmek okozták a vesztét

Azt is kifejtette, hogy nem szokása más vállára hajtani a fejét és kisírnia bánatát. Megjegyezte, hogy a válságból képesnek tartja magát a kilábalásra.

Eközben szurkolóihoz nyílt levelet intézett, megfogalmazza csúfos kudarcának okait. "Egyetlen pillanatra lankadt a figyelmem, és azonnal viszonozni akartam egy ütést. Eluralkodtak rajtam az érzelmeim" - magyarázkodott.

A meccset elveszítette, az egészségét nem

"Elveszítettem egy meccset, de a karrieremet és az egészséget nem. Én is csak egy ember vagyok, hibákkal rendelkező ember. Láttam, hogy önök közül többen sírtak a meccs után, ugyanakkor bíztatást is kaptam" - folytatja.

Végszóként ígéretet tett arra, hogy a jövőben valahányszor bokszkesztyűt húz, kizárólag a sportbeli feladatait helyezi előtérbe, semmi más nem érdekli, minthogy visszaadja szurkolóinak a hitét.

Sanders Tysonnal és Lewis-szal is megmérkőzne

A boldog győztes, Sanders nemzeti hős lett hazájában csakúgy, mint Julio Pablo Chacón, aki Klicsko korábbi klubtársát, Kokót ütötte ki Budapesten. Sanders győzelmi mámorában elmondta, hogy képesnek tartja magát arra, hogy Tysonnal vagy a nehézsúlyba átruccant Roy Jones-szal vagy Lewis-szal mérkőzzön, és reális esélye legyen a győzelemre. A Klicsko elleni visszavágóról, amiben az Universum és az ukrán sztár reménykedik, egyetlen szót sem ejtett.