Klicskóék mennének az Universumtól

2003.12.19. 16:16
Meglehet, hogy Vlagyimir Klicsko utolsó profi mérkőzését vívja szombaton az Universum Box Promotion színeiben, az amerikai Daniell Nicholson ellen.
A Klicsko-fivérek elégedetlenek az Universummal, és ezért távoznának a hamburgi klubtól. A Boksz Világszervezet (WBO) korábbi nehézsúlyú bajnoka, Vlagyimir és bátyja, Vitalij azért távozna az - Erdei Zsoltot is foglalkoztató, és Balzsay Károllyal előszerződést kötött - klubtól, hogy több lehetősége legyen az Egyesült Államokban bokszolni.

Az Universum vezetője, Klaus-Peter Kohl egyelőre még tárgyal a szerződés-hosszabbításról az ukrán származású testvérpárral, de azt tudni lehet, hogy a német klubnak szűkebbek a lehetőségei, és nem tudná biztosítani Klicskóéknak, hogy folyamatosan amerikai gálákon lépjenek szorítóba. Márpedig a televíziós társaságokat leginkább ezek a gálák érdeklik és itt lehet rangos, jól fizető mérkőzéseket összehozni. "A jövő még nyitott" - mondta Christoph Rybarczyik, az Universum szóvivője, hozzátéve - sok függ Vlagyimir szombati meccsétől".

A fiatalabbik testvér Kielben lép pályára az amerikai Danell Nicholson ellen. Mivel riválisa viszonylag ismeretlen, Vlagyimirnak nem lehet más célja, mint egy látványos, önbizalom-növelő győzelem.

A Klicsko-fivérek 1996 óta bokszolnak az Universumnál, és idén mindketten nagy pofonokat gyűjtöttek be. Vitalij júniusban eredménytelenül próbálta megfosztani nehézsúlyú világbajnoki WBA-övétől Lennox Lewist, míg Vlagyimirt az esélytelenebbnek tartott Corrie Sanders márciusban ütötte őt ki, és vette el tőle a WBO nehézsúlyú világbajnoki címét.