Ágnes
-11 °C
-4 °C

Csonttörő Hamed ellen bokszolhat

2004.02.10. 17:25
Az argentin Julio Pablo Chacónon egy mélyütéssel revánsot vevő Nagy János februári meccse után az angol Hameddel is találkozhat. A súlycsoport korábbi bajnoka több mint másfél éve nem bokszolt, de a visszatérését fontolgatja.
Az argentin Julio Pabló Chacón után Prince Naseem Hamedet is szeretné Magyarországra csábítani Rácz Félix, a legsikeresebb hazai profi bokszistállóként számon tartott Felix-Promotion tulajdonosa.

Kokó ellen nem jött össze a meccs

Rácz szombaton Londonba utazik, hogy tárgyaljon Frank Warrennel, Hamed mérkőzésszervezőjével. Ha sikerül megállapodniuk, akkor a korábbi pehelysúlyú világbajnok Hamed Budapesten, Nagy János ellen térhetne vissza a profi ökölvívás vérkeringésébe.

A profibox című internetes szaklap szerint az esetleges Nagy-Hamed összecsapásra május végén kerülhetne sor. Ha Rácz Félix sikerrel jár, akkor megvalósulhat az, ami Kovács "Kokó" István pályafutása során nem valósult meg: a magyar közönség láthatná a pehelysúly egykori koronázatlan királyát.

Hamed másfél éve nem bokszolt

Mindehhez persze arra is szükség lesz, hogy Nagy a február 21-i, tapolcai gálán legyőzze az amatőrként világ- és Európa-bajnok bolgár Kirkor Kirokorovot.

A visszavonulását és visszatérését egyaránt fontolgató harminc éves Hamed legutóbbi mérkőzését 2002 májusában vívta, akkor az olasz Manuel Calvót egyhangú pontozással győzte le. Előtte egy évvel szenvedte el pályafutása egyetlen vereségét - 36 sikeres összecsapás után - a mexikói Barrera ellen. (Őt azóta Manny Pacquiao fosztotta meg övétől.)

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.