Michalczewski bosszút állna Klicskóért

2004.04.15. 09:30
Előfordulhat, hogy a tavaly október óta nem bokszoló Dariusz Michalczewski nem saját súlycsoportjában, hanem eggyel feljebb, nehézsúlyban lép újra kötelek közé. A lengyel klasszis szívesen megmérkőzne Klicsko legyőzőjével, Brewsterrel - minden idők leggyengébb bajnokának tartja -, és a meccs létrehozására van is esély.
A félnehézsúlyú Dariusz Michalczewski tavaly októberben szenvedte el profi pályafutása első vereségét, a mexikói Julio Cesar Gonzalez ellen. A Tigrisnek így nem sikerült beállítani Rocky Marciano legendás, negyvenkilenc győztes meccsből álló veretlenségi csúcsát. (Veresége után neki is többen tanácsolták, hogy hagyja abba.)

Nem lenne gond a váltással

A 36 éves Michalczewski azóta nem lépett ringbe, időközben megműtötték sérült térdét. A lengyel származású öklöző a WBA világranglistáján az első helyen áll, így megmérkőzhetne a francia Fabrice Tiozzóval, Michalczewski azonban meglepő ötlettel állt elő.

"Szívesen megmérkőznék Lamon Brewsterrel, aki a hétvégén kiütötte Vlagyimir Klicskót. Szerintem ő minden idők legfelkészületlenebb nehézsúlyú bajnoka. A negyedik menetben alighanem véget is érne a meccs. Így legalább bosszút állhatnék az ukránért. A "felhízás" számomra nem lenne gond, Roy Jones-nak is sikerült" - jelentette ki határozottan. (Roy Jones Ruizt verte, amikor a nehézsúlyt választotta, jóllehet tizenöt kilóval volt könnyebb riválisánál.)

Az Universum szerint nem reménytelen a meccs létrehozása

Michalczewski Klicsko veresége után gúnyosan nyilatkozott klubtársáról, mondván az edzésen a hosszútávfutásban világbajnok, de a bokszban nem. Ha összejönne az összecsapás - az Universum vezetői szerint erre van esély - és nyerne, akkor végleg bebizonyíthatná, hogy a szerencsés és kockázatmentes ellenfélválasztásnak köszönhette karrierjét a korábban Kalapácsnak, mostanság viszont már lágytojásnak becézett ukrán.