Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Michalczewski bosszút állna Klicskóért

2004.04.15. 09:30
Előfordulhat, hogy a tavaly október óta nem bokszoló Dariusz Michalczewski nem saját súlycsoportjában, hanem eggyel feljebb, nehézsúlyban lép újra kötelek közé. A lengyel klasszis szívesen megmérkőzne Klicsko legyőzőjével, Brewsterrel - minden idők leggyengébb bajnokának tartja -, és a meccs létrehozására van is esély.
A félnehézsúlyú Dariusz Michalczewski tavaly októberben szenvedte el profi pályafutása első vereségét, a mexikói Julio Cesar Gonzalez ellen. A Tigrisnek így nem sikerült beállítani Rocky Marciano legendás, negyvenkilenc győztes meccsből álló veretlenségi csúcsát. (Veresége után neki is többen tanácsolták, hogy hagyja abba.)

Nem lenne gond a váltással

A 36 éves Michalczewski azóta nem lépett ringbe, időközben megműtötték sérült térdét. A lengyel származású öklöző a WBA világranglistáján az első helyen áll, így megmérkőzhetne a francia Fabrice Tiozzóval, Michalczewski azonban meglepő ötlettel állt elő.

"Szívesen megmérkőznék Lamon Brewsterrel, aki a hétvégén kiütötte Vlagyimir Klicskót. Szerintem ő minden idők legfelkészületlenebb nehézsúlyú bajnoka. A negyedik menetben alighanem véget is érne a meccs. Így legalább bosszút állhatnék az ukránért. A "felhízás" számomra nem lenne gond, Roy Jones-nak is sikerült" - jelentette ki határozottan. (Roy Jones Ruizt verte, amikor a nehézsúlyt választotta, jóllehet tizenöt kilóval volt könnyebb riválisánál.)

Az Universum szerint nem reménytelen a meccs létrehozása

Michalczewski Klicsko veresége után gúnyosan nyilatkozott klubtársáról, mondván az edzésen a hosszútávfutásban világbajnok, de a bokszban nem. Ha összejönne az összecsapás - az Universum vezetői szerint erre van esély - és nyerne, akkor végleg bebizonyíthatná, hogy a szerencsés és kockázatmentes ellenfélválasztásnak köszönhette karrierjét a korábban Kalapácsnak, mostanság viszont már lágytojásnak becézett ukrán.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.