Michalczewski kiütötte a feleségét

2003.05.07. 11:20
A legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild beszélgetést közöl Dariusz Michalczewski volt feleségével, Dorotával, aki elmondja, hogy a világbajnok nemcsak őt, hanem a gyerekeiket is rendszeresen, brutálisan megverte, ha részeg volt. Egyszer meg is fenyegette, hogy megöleti. Kokó egykori csapattársa szerint exfelesége csak a pénzért vádaskodik.
Dariusz Michalczewski, a WBO félnehézsúlyú bokszvilágbajnoka, Kovács István egykori csapattársa, március 29-én az amerikai Derrick Harmon ellen pályafutása 48. győzelmét érte el, egyúttal megvédte világbajnoki címét. Azóta nem lépett ringbe - kihívója sem ismert -, jelenleg Moszkvában tartózkodik, és az orosz fővárosban ünnepli 35. születésnapját.

"Borzalmas hiba volt másodszor is hozzámennem"

Feltehetően ezt az alkalmat használta ki volt felesége, Dorota Michalczewski, aki kétszer ment hozzá a lengyel származású öklözőhöz, másodszor négyévnyi különélés után, 1995-ben.

"Borzalmas hiba volt" - emlékszik vissza a nyolc évvel ezelőtti eseményre. "Folyamatosan rettegtem tőle, a kiszámíthatatlan brutalitásától. Rendszeresen bántalmazott, amikor részeg volt egyáltalán nem tudott uralkodni magán. Ilyenkor nemcsak engem, hanem a gyerekeit - Michaelt és Nicolast - is ütötte" - magyarázta.

A rendőrség is kihallgatta Michalczewskit

Dorota azt sem titkolta, hogy férjének szándékában állt bérgyilkost felfogadni ellene. "Egyszer önmagából kikelve felhívott telefonon, és azt mondta nekem, hogy felbérel valakit, akinek a megölésem lesz a dolga. Jómagam a rendőrséghez fordultam, Dariuszt pedig kihallgatták ez ügyben. Ő ezt a lépést nekem mind a mai napig nem képes megbocsátani. Azóta nem láttam, amióta a rendőrséget is bevontam az ügyünkbe" - mesélte.

A vádakkal kapcsolatosan a Bild felhívta Michalczewskit. A Tigris így reagált: "Ha Dora a világ valamennyi mocskát is vágja a fejemhez, szomorúan azt kell mondanom, hogy csakis a pénzért teszi. Mindez amiatt sajnálatos, mert két fiunk, a tizenhat éves Michael és a tizenegy éves Nicolas pillanatnyilag is összeköti az életünket."