Erdei Zsolt ismét Garay ellen védheti világbajnoki címét

2005.01.06. 15:20
Az elmúlt napok találgatásai után biztossá vált, hogy Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka február huszonhatodikán ismét az argentin Hugo Hernan Garay ellen védheti meg címét.
Erdei Zsolt tavaly januárban a mexikói Julio Cesar González ellen szerezte meg a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét, de annál a mérkőzésnél jóval nehezebb volt számára az első címvédése, amikor az argentin Hugo Hernan Garayjal mérkőzött.

Erdei nem végig Sdunekkel készült fel tavaly

Erdei a dortmundi találkozón többségi pontozással nyert, vagyis a három bíró közül kettő őt látta jobbnak, egy pedig döntetlenre adta. Erdei el is ismerte, élete legnehezebb meccse volt, elsősorban amiatt, mert nem tudott mindvégig edzőjével, Fritz Sdunekkel készülni.

Garay úgy értékelte, nem reális az eredmény, és visszavágót szeretett volna, ami végül február huszonhatodikára összejött. A hírt a WBO elnöke, Francisco Valcarcel erősítette meg egy argentin rádióállomásnak adott interjújában.

Erdei még veretlen, Garaynak egy veresége van

Az összecsapásra a nagyszabású hamburgi gála keretében kerül sor, közvetlenül a Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú címéért kiírt Fabrice Tiozzo (olasz)-Dariusz Michalczewski (lengyel) csata előtt. Utóbbi ezen a mérkőzésen tér vissza közel másfél éves kihagyása után, miután negyvenkilencedik meccsén először szenvedett vereséget, legyőzője épp González volt, akit később Erdei vert meg.

Erdei huszonkét profi mérkőzésére készül, eddigi mérlege hibátlan, míg ellenfele 24 eddigi találkozójából csupán kettejük májusi mérkőzését veszítette el. Erdei szerint most is képes a győzelemre, bár nem igazán örült annak, hogy megint Garay ellen kell ringbe lépnie.