Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdei marad a trónon

2004.09.11. 22:24
Szombat este a kisstadionbeli bokszgála utolsó meccsén, a műsor fénypontjaként, Erdei Zsolt a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övének megvédéséért lépett szorítóba a spanyol Alejandro Lakatus ellen. A magyar világbajnok kiélezett meccsen, nagy küzdelemben egyhangú pontozással nyert.
Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka tizenkét menetben, egyhangú pontozással nyert a román-spanyol állampolgárságú Alejandro Lakatus ellen a Kisstadionban rendezett szombati ökölvívó gálán, és megvédte címét.

A magyar bokszoló a hatodik menetig egyértelmű győztesnek tűnt, de akkor Lakatus erősített, míg ő fáradni kezdett. A meccs kiegyenlítettebb lett, mindkét versenyző többet ütött, de többet is kapott. Igaz legtöbbször Erdei jött ki jól a párbajokból, a meccs végére igencsak elfáradt, és az utolsó menetekben jobbára már csak időhúzásra törekedett.

Győzelméhez még így sem férhetett kétség, amit az is bizonyít, hogy a három bíró egyhangú pontozással hozta ki győztesnek.

Az Erdei-Lakatus meccs menetről menetre

Szombat este, a kisstadionbeli bokszgála fénypontjaként, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt a spanyol színekben versenyző, de román származású Alejandro Lakatus ellen lépett ringbe. Az összecsapás esélyese a magyar bokszoló, akinek mérlege 20-0, vagyis profiként még veretlen. Tizenhárom meccsét ráadásul KO-TKO-val nyerte.

Ellenfele, Lakatus viszont szintén remek sportoló, mérlege 24-3-1, vagyis sikerei mellett egy döntetlenje és három veresége van. Tizennyolcszor győzött már KO-TKO-val, a szakértők szerint nagyon kemény, de kevéssé képzett bunyós.

22.51: Elkezdődött az első menet. 1. menet: Kimérten, megfontoltan kezdtek, Erdei több ütést vitt be. Jól kezdett a magyar.

2. menet: Megélénkült az iram, Erdei több ütést is bevitt, főleg ballal.

3. menet: Erdei fölénye óriási, fél perccel a menet vége előtt megsorozta Lakatust, többször is betalált, a román-spanyol megingott.

4. menet: Erdei egyre jobban bokszol, ismét volt egy nagy sorozata. A bal keze remek, Lakatus csak védekezni tud. Néha még azt sem.

5. menet: Lakatus feljavult valamennyire, ez a menet már döntetlennel zárult. A spanyol-román támadott többet.

6. menet: Erdei jól kezdett, a végére tért magához csak Lakatus, de ez nem volt elég ahhoz, hogy az övé legyen a menet.

7. menet: Sokat kapott Erdei, Lakatus többször is tisztán betalált. Lakatus mélyet ütött, megintették érte. Erdei fáradni látszott, el is csúszott. Másodpercekkel később Lakatus is padlóra került, ám ő is csak egyensúlyvesztés miatt. A menet talán döntetlen.

8. menet: Lakatus volt a jobb, többet és pontosabban ütött, bár a végén Erdei három találatot is bevitt. Kiegyenlített meccs.

9. menet: Erdei már igen csapzott volt, nagyon fáradtnak látszott. Lakatus összeszedettebbnek tűnt, bár kevesebbet is ütött.

10. menet: A tempó már igen kocogós, a menet végén Lakatus többször is betalált, de elég erőtlenül.

11. menet: Lakatus sokkal jobban bírja a hajrát, több ütésbe is beleszaladt. Már csak kivárásra játszik a magyar.

12., utolsó menet: Eéhalt a tempó, Erdei kihúzta a menetet, a végén még ütütt is néhányszor. Valószínűleg megnyerte a meccset.

Erdei Zsolt egyhangú pontozással (116-111, 118-109, 116-112) megnyerte a meccset, és megvédte világbajnoki címét.