Erdei marad a trónon

2004.09.11. 22:24
Szombat este a kisstadionbeli bokszgála utolsó meccsén, a műsor fénypontjaként, Erdei Zsolt a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övének megvédéséért lépett szorítóba a spanyol Alejandro Lakatus ellen. A magyar világbajnok kiélezett meccsen, nagy küzdelemben egyhangú pontozással nyert.
Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka tizenkét menetben, egyhangú pontozással nyert a román-spanyol állampolgárságú Alejandro Lakatus ellen a Kisstadionban rendezett szombati ökölvívó gálán, és megvédte címét.

A magyar bokszoló a hatodik menetig egyértelmű győztesnek tűnt, de akkor Lakatus erősített, míg ő fáradni kezdett. A meccs kiegyenlítettebb lett, mindkét versenyző többet ütött, de többet is kapott. Igaz legtöbbször Erdei jött ki jól a párbajokból, a meccs végére igencsak elfáradt, és az utolsó menetekben jobbára már csak időhúzásra törekedett.

Győzelméhez még így sem férhetett kétség, amit az is bizonyít, hogy a három bíró egyhangú pontozással hozta ki győztesnek.

Az Erdei-Lakatus meccs menetről menetre

Szombat este, a kisstadionbeli bokszgála fénypontjaként, a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, Erdei Zsolt a spanyol színekben versenyző, de román származású Alejandro Lakatus ellen lépett ringbe. Az összecsapás esélyese a magyar bokszoló, akinek mérlege 20-0, vagyis profiként még veretlen. Tizenhárom meccsét ráadásul KO-TKO-val nyerte.

Ellenfele, Lakatus viszont szintén remek sportoló, mérlege 24-3-1, vagyis sikerei mellett egy döntetlenje és három veresége van. Tizennyolcszor győzött már KO-TKO-val, a szakértők szerint nagyon kemény, de kevéssé képzett bunyós.

22.51: Elkezdődött az első menet. 1. menet: Kimérten, megfontoltan kezdtek, Erdei több ütést vitt be. Jól kezdett a magyar.

2. menet: Megélénkült az iram, Erdei több ütést is bevitt, főleg ballal.

3. menet: Erdei fölénye óriási, fél perccel a menet vége előtt megsorozta Lakatust, többször is betalált, a román-spanyol megingott.

4. menet: Erdei egyre jobban bokszol, ismét volt egy nagy sorozata. A bal keze remek, Lakatus csak védekezni tud. Néha még azt sem.

5. menet: Lakatus feljavult valamennyire, ez a menet már döntetlennel zárult. A spanyol-román támadott többet.

6. menet: Erdei jól kezdett, a végére tért magához csak Lakatus, de ez nem volt elég ahhoz, hogy az övé legyen a menet.

7. menet: Sokat kapott Erdei, Lakatus többször is tisztán betalált. Lakatus mélyet ütött, megintették érte. Erdei fáradni látszott, el is csúszott. Másodpercekkel később Lakatus is padlóra került, ám ő is csak egyensúlyvesztés miatt. A menet talán döntetlen.

8. menet: Lakatus volt a jobb, többet és pontosabban ütött, bár a végén Erdei három találatot is bevitt. Kiegyenlített meccs.

9. menet: Erdei már igen csapzott volt, nagyon fáradtnak látszott. Lakatus összeszedettebbnek tűnt, bár kevesebbet is ütött.

10. menet: A tempó már igen kocogós, a menet végén Lakatus többször is betalált, de elég erőtlenül.

11. menet: Lakatus sokkal jobban bírja a hajrát, több ütésbe is beleszaladt. Már csak kivárásra játszik a magyar.

12., utolsó menet: Eéhalt a tempó, Erdei kihúzta a menetet, a végén még ütütt is néhányszor. Valószínűleg megnyerte a meccset.

Erdei Zsolt egyhangú pontozással (116-111, 118-109, 116-112) megnyerte a meccset, és megvédte világbajnoki címét.