Roy Jones szerint komoly válság van a profi bokszban

2005.06.24. 13:29
Generációváltásról, a sztárok elvesztéséről beszélt a napokban adott nyilatkozatában Roy Jones Jr., az elmúlt évtized egyik legnagyobbra tartott ökölvívója.
A két súlycsoportban is a legjobbak között számon tartott Roy Jones Jr. szerint a profi ökölvívásban az említett generációváltás mintegy egy éve kezdődött el. Az elmúlt egy évben ugyanis a 90-es évek nagy bunyósai közül Joneson kívül, Oscar De La Hoya, Kosztya Tszyu és Mike Tyson is kiütéses vereséget szenvedett.

Jones szerint ez azért is meglepő, mert pár éve még az említett bunyósok foglalták el a világranglisták legjobb helyeit. Az amerikai szerint jelenleg nincs megfelelő utánpótlás és az ökölvívásnak nagyon kevés igazi sztárja van és legalább 4-5 évnek is el kell telnie, hogy újra felnőjön egy hozzájuk hasonló "nagy bokszgeneráció".

Jones szavait igazolni látszik, a profiboksz.hu információja, miszerint már Mike Tyson visszatérése sem hozta a várva várt sikert a Showtime televízió számára. A csatorna úgynevezett PPV, azaz külön előfizetéses konstrukcióban sugározta a show-t, de mindössze 250.000 előfizetést sikerült értékesíteniük.

Még az sem teheti boldoggá őket, hogy ez még mindig Vitalij Klicsko legutóbbi mérkőzésének nézettsége felett van, mert jelentősen elmarad Felix Trinidad vagy Erik Morales fellépéseinek nézettségétől. Azaz ahogy Jones mondta, komoly a válság a nehézsúlyban, és rettentően fontos lenne új szupertehetségek megjelenése a kategória számára.