Vitalij Klicsko politikai pályára készül

2005.11.26. 17:01
Vitalij Klicskóval egy hónapon belül nagyot változott a világ. Október végén még világbajnoki címmecsre készült, azóta azonban egy sérülés miatt visszavonult és most már csak a politikai pálya érdekli.
Vitalij Klicsko az elmúlt hetekben előbb a Hasim Rahman elleni Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címmeccs lemondásával, majd nem sokkal később visszavonulásának bejelentésével került a figyelem középpontjába. Nem sokkal később ugyan kijelentette, hajlandó visszatérni, de csak abban az esetben, ha egykori legyőzője - a szintén visszavonult Lennox Lewis is visszatér és kiáll ellene.

Jelen állás szerint azonban úgy tűnik, mindketten befejezték, de Klicsko máris újabb kihívást talált önmaga számára. A hazájában hatalmas népszerűségnek örvendő ukrán a politikai életben kíván betölteni jelentős szerepet. A Profiboksz.hu portál információi szerint Vitalij hazája parlamentjében, vagy a Kijevi Polgármesteri Hivatalban találhat állást. Népszerűségét egyébként jól jelzi, hogy tavaly évvégén - Andrij Sevcsenkóval egyetemben - megkapta az Ukrajna Hőse kitüntetést.

Klicsko úgy érzi, sportkarrierje befejeztével is tudná kapcsolatait és tudását hasznosítani. A jelenleg Los Angelesben élő klasszis bízik a kijevi polgárok támogatásában és nem tartja kizártnak, hogy egykor akár a város polgármesteri posztját is betöltheti majd.