Tizenöt hónap börtön a boksz 'hercegének'

2006.05.12. 16:14
Az ökölvívástól egyre jobban eltávolodó, egykor verhetetlennek hitt Naseem Hamed tizenöt hónapos börtönbüntetést kapott. A "Herceg" még tavaly áprilisban okozott súlyos balesetet, amikor autójával két másik gépkocsiba rohant bele és a balesetben az egyik gépkocsi vezetőjéneki a lába és mindkét karja eltörött.

Gondatlan autóvezetéssel okozott súlyos testi sértés miatt 15 hónapos börtönbüntetést kapott Naseem Hamed egykori profi ökölvívó világbajnok.

A jemeni születésű angol klasszis bűnösnek vallotta magát és ezek után pénteken hirdették ki az ítéletet. Mellékbüntetésként szabadulása után négy évig nem kaphat jogosítványt.

#alt#
A Hamed okozta baleset egyik áldozata, Anthony Burgin
(fotó: AFP)

A 32 esztendős Hamed tavaly áprilisban Sheffield mellett 325 ezer fontot érő McLaren-Mercedesével két autóba rohant bele. A balesetben az egyik gépkocsi vezetőjéneki a lába és mindkét karja eltörött.

A volt pehelysúlyú világbajnok utoljára 2002. május 18-án bokszolt, de akkor kifütyülték, miután vitatható módon nyert a spanyol Manuel Calvo ellen Londonban. Tavaly ugyanakkor bejelentette, hogy idén visszatér a ringbe.

A Herceg sokáig volt a magyar bokszrajongók érdeklődésének középpontjában is, hiszen a korábbi világbajnok Kovács "Kokó" István többször is nyilatkozta, pályafutása fő célja, hogy megmérkőzzön a súlycsoport akkori legjobbjával.

Még két éve is keresett volt Hamed, Nagy 'Csonttörő' János menedzsere, Rácz Félix 250 ezer dollárt kínált fel a súlycsoport korábbi világbajnokának, hogy megmérkőzzön pártfogoltjával.