Pacquiao kiáll Mayweatherrel?

2010.05.04. 11:24
Márciusban a doppingellenőrzésben nem tudott megegyezni Manny Pacquiao és Floyd Mayweather Jr., a fülöp-szigeteki bejelentette, mégis vállalja az amerikai feltételeit. 14 nappal a meccs előtt, és közvetlenül utána is adna vért.

Manny Pacquiao megtette az első lépést, hogy létrejöjjön a csúcsmeccs Floyd Mayweatherrel, a hét súlycsoportban is világbajnok fülöp-szigeteki klasszis Mayweather Shane Mosley elleni diadala után jelentette ki, hogy vállalja az amerikai bokszoló doppingellenőrzéssel kapcsolatos követeléseit.

A két ökölvívó márciusban csapott volna össze, de a promóterek nem tudtak megegyezni a vérvételekkel kapcsolatban. Mayweather olimpiai rendszerű doppingellenőrzést akart a felkészülés alatt, 14 nappal a meccs előtt vettek volna utoljára vért a sportolóktól, de Pacquiao a meccshez 24 napnál közelebb már nem akart vért adni.

Manny Pacquiao
Manny Pacquiao

„Az ökölvívás érdekében készen állok megfontolni, hogy 14 nappal a meccs előtt még vért adjak – jelentette be Pacquiao saját honlapján. – Feltételem, hogy ellenfelem is ugyanígy tegyen, és csak annyi vért vegyenek, ami a teszteléshez elegendő, de nem zavarja meg a felkészülésemet. Egyenlő feltételeket akarok, és ezért részemről mindent meg fogok tenni.”

Floyd Mayweather
Floyd Mayweather

A következő lépés a két ökölvívó menedzsmentjének találkozója, ahol Mayweather ismertetheti követeléseit. A Sports Illustrated szakírója szerint most kiderül, az amerikai valóban akar-e bunyózni Pacquiaóval, aki azt is bevállalta, hogy közvetlenül az összecsapás után vért ad. Mayweather a szakértők szerint további megszorításokat követel majd, egészen a mérkőzés napjáig random doppingellenőrzéseket tartana.