Manny Pacquiao rágalmazási pert indít

2010.01.01. 09:38
Úgy tűnt, hogy március 13-án összejön minden idők legnagyobb érdeklődéssel várt bokszmeccse, de erre most nagyon kevés az esély. Sokkal valószínűbb, hogy Manny Pacquiao és Floyd Mayweather a bíróságon találkozik, és verbálisan csapnak össze. A súlycsoportoktól függetlenül legjobbnak tartott Pacquiao megelégelte, hogy doppingolással gyanúsítgatták.

Az eddig hét súlycsoportban világbajnoki címet szerző öklöző, a Fülöp-szigeteki Manny Pacquaio megelégelte, hogy becsmérelték, közvetve és közvetlenül is doppingolással vádolták, ezért jogi útra tereli az ügyet. Erről Daniel Petrocelli ügyvéd tájékoztatta a Reuterst.

Pacquiao az ifjabbik Mayweathert, Floydot, az idősebbet, valamint a nagybácsit, Rogert, ezzel együtt a Mayweather Promotionst, a Golden Boy Promotionst, annak két vezetőjét, Oscar De La Hoyát és Richard Schaefert perelte be rágalmazásért. Megunta ugyanis, hogy azt látszatot keltették, mintha doppingszerektől lenne olyan erős, amilyen. De La Hoya furcsa helyzetbe került, hiszen korábban ő is szervezett meccseket Pacquiaónak.

„Rosszakarat, rosszindulat, bosszú és irigység. Pacquiao úr nem engedi meg senkinek, hogy szándékosan elhomályosítsák az évek kemény munkájával kivívott hírnevét” - jelentette ki a zseniális bokszoló jogi képviselője. „Nem volt más választása” - zárta mondandóját Petrocelli.

A profiboksz.hu arról is ír, hogy ilyen előzmények után valószínűleg elmarad minden idők legjobban várt meccse, a veretlen Floyd Mayweather és a sportág jelenlegi legnagyobbjáénak tartott Pacquiao közt. Bob Arum promóter megjegyzi, Pacman most nagyon dühös, aminek a nagyváltósúlyú Yuri Foreman örülhet, mert vele bokszolhat. Ez lenne a nyolcadik súlycsoport, amelyikben megméreti magát a politikusi ambíciókat is dédelgető Pacquiao.

A sportoló ugyanakkor, hogy tisztaságát bizonyítsa, mintát adott a WADA képviselőinek.