Jusztina
8 °C
19 °C

Nem rozé kortyolgatása után nyertük meg a Tourt

2016.03.05. 08:11

Ha Lance Armstrongot megkérdezik, még mindig meg tudja indokolni, hogy miért volt elkerülhetetlen a doppingolás az ő korszakában. Szerinte az Amerikai Doppingellenes Ügynökség (USADA) is teljesen haszontalan.

Armstrong 1999 és 2005 között hétszer nyerte meg a Tourt, mint utólag bebizonyították, végig doppingolt. A címeitől megfosztott kerékpáros ezt elismerte a University of Coloradón tartott beszélgetésen is, de kitart amellett, hogy szinte a teljes mezőny tiltott szereket használt, és kemény edzések nélkül semmire sem jutott volna.

„Minden építőkockára szükséged volt, sajnos az utolsót is hozzá kellett tenned, ez az utolsó pedig a magas oktánszámú dopping volt. De ez nem úgy ment, hogy mi mindennap leugrottunk Saint-Tropez-ba rozét kortyolgatni, aztán meg felbukkantunk a Tour de France-on, és nyertünk."

armstrong

A kerékpáros sokféle szert használt, tesztoszteront, növekedési hormont, kortizont, de az EPO volt számára a csúcs, ezt nevezi magas oktánszámúnak, szerint tíz százalékot is adhat a teljesítményhez, míg a többi egyet-egyet. Azt mondta, EPO nélkül egynapos versenyeket lehetett nyerni, de a Touron csak azzal lehetett túlélni a hegyeket a legjobbakkal, és sikerülhetett időfutamot nyerni.

Armstrong úgy véli, hogy az USADA bűnbakot csinált belőle, és teljesen érthetetlen, miért tíz-tizenöt évvel korábbi üggyel próbálták igazolni létezésüket:  „Ez a szervezet teljesen szükségtelen. Valószínűleg a legkevésbé eredményes és hatékony szervezet a világon, ahhoz képest mennyi pénzük van. Valószínűleg ez az oka annak, hogy Travis Tygartnak és az USADA-nak szüksége volt egy olyan ügyre, amellyel igazolják létezésüket. Megcsinálták, működött, és az új világ már úgy tekint rájuk, mint ha hatékonyak lennének, de egyáltalán nem azok."

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!