Botond, Mózes
EUR 385,08 Ft
USD 369,64 Ft
12 °C
29 °C

Bringa

Ausztrál győzelem született a Giro első kemény hegyi szakaszán

tegnap, 18:39 Módosítva: 2022.05.15 21:43
0
Jai Hindley nyerte vasárnap az első igazán kemény hegyi szakaszt a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, melyen Juan Pedro Lopez meg tudta tartani az éllovas pozícióját.

Az Isernia és Blockhaus közötti 191 kilométeres kilencedik etapon kilencfős szökevénycsoport alakult ki, amelyből Diego Rosa annyi pontot gyűjtött a hegyi hajrákban, hogy átvette a kék trikót Koen Bouwmantól. Az esélyeseket magában foglaló mezőny azonban nem engedte el messzire az élbolyt, amelyet így már a hajrá előtt utolért.

Az 1665 méter magasan fekvő célba vezető kaptatón az INEOS Grenadiers diktálta a tempót, a nagy esélyesek közül pedig korán leszakadt Simon Yates. A 2019-es bajnok Richard Carapaz öt kilométerre a céltól váltott ritmust, s csupán ketten tudták tartani vele a lépést, méghozzá Romain Bardet és Mikel Landa. Mögöttük egy szintén hármas csoport küzdött a hátrány minimalizálásáért, sőt, nem sokkal a cél előtt összeért a két csoport, így hatan sprinteltek a győzelemért. 

Végül a 2020-as Girón második, ezúttal hosszú hajrát nyitó Hindley diadalmaskodott Bardet és Carapaz előtt.

Tovább

Remek befutó a Kékestetőn, ír győzelem a Tour de Hongrie-n

tegnap, 15:57 Módosítva: 2022.05.16 11:33
0
Antonio Tiberi győzelmével zárult vasárnap a 43. Tour de Hongrie ötödik, utolsó szakasza. Az összetettben az ír Edward Dunbar diadalmaskodott, legjobb magyarként Dina Márton végzett.

Véget ért minden idők legnagyobb neveket felvonultató magyar körversenye. Az első négy szakasz a sprintereknek kedvezett, Fabio Jakobsen és Dylan Groenewegen is tudott etapot nyerni, az utolsó szakasz azonban már keményebb diónak bizonyult.

A versenyzőknek 184 kilométert kellett megtenniük, a szintemelkedés pedig 2751 méter volt. A miskolci rajt előtt az összetettet a már említett Jakobsen vezette, legjobb magyarként Dina Márton a 10. helyen állt 22 másodperc hátránnyal.

Tovább

Dylan Groenewegen nyerte az újabb sprintet a Tour de Hongrie-n

május 14., 19:06 Módosítva: 2022.05.15 06:06
0
Dylan Groenewegen nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, amelyen az összetettben Fabio Jakobsen megtartotta első helyét.
Tovább

Giro: De Gendt nyerte a nyolcadik szakaszt, Fetter 15. helyen ért célba

május 14., 18:56 Módosítva: 2022.05.15 17:51
0
A belga Thomas de Gendt hosszú szökés végén nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 8. szakaszát, az összetettben a spanyol Juan Pedro López megőrizte a rózsaszín trikót. Fetter Erik 15. helyen ért célba.
Tovább

Történelmi holland siker a Girón, Valter a 15.

május 13., 18:18 Módosítva: 2022.05.14 10:20
0
A holland Koen Bouwman hosszú szökés végén, a hajrában nyerte meg a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát, összetettben Juan Pedro López megőrizte a rózsaszín trikót. Valter Attila a 15. helyen ért célba.

Pénteken a Diamante és Potenza közötti 196 kilométeres, a szervezők által négycsillagos nehézségűnek ítélt etap várt a mezőnyre, benne négy kategorizált emelkedővel, köztük másodikként az első kategóriás Monte Sirinóval.

A szakasz első harmadában több sikertelen szökési kísérlet volt, a mezőny csak későn, 70 kilométer elteltével nyugodott meg, amit kihasználva előbb négyfős szökevényboly alakult ki, amelyhez később még hárman csatlakoztak.

Tovább

Jakobsen ismét nyert, és élre állt a Tour de Hongrie-n

május 13., 18:10 Módosítva: 2022.05.14 07:32
0
Fabio Jakobsen nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny harmadik szakaszát pénteken, ezzel az összetettben is az élre állt. Az etap legjobb magyar helyezését Karl Ádám szerezte meg.

A sárospataki rajt előtt az elmúlt napi meleghez képest lényegesen hűvösebb idő várta a kilátogatókat és a mezőnyt, ráadásul a rajt előtt röviddel az eső is megérkezett.

Karl az MTI érdeklődésére előzetesen úgy fogalmazott: sok erőt kivett belőle a csütörtöki sprintnél a helyezkedés és az, hogy az utolsó mintegy negyven kilométerre innivaló nélkül maradt, de ennek ellenére is bízott az újabb jó eredményben. Hozzátette: a nedves burkolatnak a befutónál a féktávok miatt lehet jelentősége, de a cél előtt három kilométeren át szinte nyílegyenes lesz az út.

Tovább

A hatalmas bukásból feladás lett a Tour de Hongrie-n

május 13., 09:52 Módosítva: 2022.05.14 06:06
0
A csütörtöki hajdúszoboszlói sprintbefutón bukásba keveredett Olav Kooij vádlisérülés miatt nem folytatja a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt.

A szerdai nyitányon győztes, így csütörtökön az összetett éllovasaként sárga trikóban tekerő holland bringás érintett volt abban a hatalmas tömegbalesetben, amely a célegyenesben történt a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 192 kilométeres etapon.

Tovább

Valter Attila csapattársa duplázott, López maradt az élen a Girón

május 12., 18:51 Módosítva: 2022.05.13 14:42
0
Valter Attila csapattársa, a francia Arnaud Démare nyerte csütörtökön a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hatodik szakaszát, amelyen összetettben megtartotta éllovas pozícióját a spanyol Juan Pedro López.

A Palmi és Scalea közötti 192 kilométeres távot kétcsillagos nehézségűre minősítették a szervezők, az etap elején egy negyedik kategóriás emelkedőt kellett megmászniuk a kerékpárosoknak. Ezúttal magányos szökés alakult ki, azaz Diego Rosa személyében egyetlen versenyző lépett el a mezőnytől, amely így végig nyugodt maradt.

A célhoz közeledve a várakozásoknak megfelelően utol is érték az EOLO-Kometa bringását, így mezőnyhajrá döntött. 

Tovább

Hatalmas bukás a Tour de Hongrie-n, gazdát cserélt a sárga trikó

május 12., 18:35 Módosítva: 2022.05.13 15:28
0
A holland Fabio Jakobsen nyerte a 43. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny második szakaszát, amelyen legjobb magyarként Karl Ádám zárt – adta hírül az MTI.

Az összetettben élen állónak járó sárga trikó gazdát cserélt, mivel a szerdai nyitányon győztes holland Olav Kooij belekeveredett a bukásba, így nem is ért célba. Helyette a belga Jens Reynders ölthette magára a megkülönböztető trikót.

Tovább

Remek hangulatban kezdődött el a Tour de Hongrie

május 11., 18:27 Módosítva: 2022.05.12 09:53
0
Alighogy búcsút intett hazánknak a Giro d’Italia, szerdán elkezdődött a 43. Tour de Hongrie. Az első szakaszon két magyar versenyző is szökött, a székesfehérvári befutót Olav Kooij nyerte meg.

Minden eddiginél erősebb mezőny állt rajthoz a magyar körön, ez pedig leginkább a Giro magyarországi Nagy Rajtjának köszönhető. A 11 World Team mellett nyolc Pro Team, két kontinentális csapat, illetve a magyar válogatott indult el a viadalon.

Soha nem vártam a versenyt annyira, mint most, ez a mezőny bennem is megmozgatta a bringás szurkolót

– fogalmazott az MTI-nek a főszervező, Eisenkrammer Károly.

Az idei öt szakaszból az első négy inkább a sprintereknek kedvez, nem csoda, hogy igazi világsztárokkal, Grand Tour-szakaszgyőztesekkel neveztek a csapatok.

Tovább

Valter Attila csapattársa nyerte a messinai sprintet, López maradt az élen

május 11., 16:25 Módosítva: 2022.05.12 10:08
0
Valter Attila csapattársa, a francia Arnaud Démare nyerte szerdán a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny ötödik szakaszát, amelyen összetettben megtartotta éllovas pozícióját a spanyol Juan Pedro López – derül ki az MTI összefoglalójából.

A Catania és Messina közötti 174 kilométeres, a szervezők által kétcsillagos nehézségűnek ítélt etap a táv fele előtt egy második kategóriás emelkedőt, az 1125 méteres Portella Mandrazzit is magában foglalta.

Ezúttal hamar kialakult egy ötfős szökevénycsoport, de a mezőny végig kontrollálható távolságon tartotta a különbséget. 

Tovább

Fetter Erik szökött, Van der Poel elvesztette a rózsaszín trikót

május 10., 17:25 Módosítva: 2022.05.11 09:51
0
Kedden a negyedik szakasszal folytatódott a Giro d’Italia, ezúttal már Olaszországban, egészen pontosan Szicíliában. Fetter Erik szökött, az etapot pedig Lennard Kämna nyerte meg.

Olaszország egyik legdélebbi pontján, Avolából indult a mezőny, amelyre ezúttal 170 kilométer és hegyi befutó várt.

Kisebb emelkedővel kezdődött a szakasz, így a szökést tervezőknek alaposan meg kellett dolgozniuk azért, hogy elmenésbe kerüljenek. Nem sokkal a rajt után előbb egy hatfős csoport indult meg előre, őket követte még egy hatos csoport.

Tovább

Az olasz várakozást is felülmúlta a magyar Giro

május 9., 20:14 Módosítva: 2022.05.10 19:36
0
Vasárnap elbúcsúzott a Giro d'Italia Magyarországtól. Hazánkban az olasz körverseny első három szakaszát rendezték meg idén, az utak mellett pedig több százezren buzdították a világ legjobb kerékpárosait.

Az gyakorlatilag borítékolható volt, hogy miután Valter Attila tavaly felvehette a rózsaszín trikót, egyre nagyobb népszerűségnek kezdett örvendeni itthon is a sportág.

„A verseny a legszebb álmainkat is felülmúlta, legalább negyedmillió ember biztatta a mezőnyt a versenyútvonalak mentén, mindenhol szenzációs hangulat uralkodott. Az olasz szervezők minden várakozását felülmúlta a hangulat, az egyik csapat azt nyilatkozta, hogy igazából nem értették, miért kell Magyarországra hozni a Nagy Rajtot, de egészen elképedtek attól a végtelen szeretettől és lelkesedéstől, amit itt tapasztaltak. Ez a verseny biztos, hogy emelte hazánk megbecsülését a világban. A siker közös, e mögött a verseny mögött végre egy igazi nemzeti összefogás alakult ki. Ezúton én is köszönöm mindenkinek: a szervezőknek, a budapesti és a vidéki önkormányzatoknak, a rendőrségnek, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek, az önkénteseinknek, a szurkolóknak és a lakosságnak” – nyilatkozta Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Tovább

Valter: Számomra Szicíliában indul a Giro, mert itthon ez három nap ünneplés volt

május 8., 18:36 Módosítva: 2022.05.09 11:42
0
Valter Attila elmondása szerint a Giro d’Italia magyarországi szakasza három nap ünneplés volt a számára, az igazi verseny majd Szicíliában kezdődik. A magyar kerékpáros saját elmondása szerint még sosem nevetett annyit, mint ezen a szakaszon.

Vasárnap véget ért a 2022-es olasz kerékpáros körverseny magyarországi része, Valter Attila a Balatonfüredre érkezést követően remek hangulatban nyilatkozott az itthoni szakaszokról.

Tovább

Mark Cavendish sikerével zárult a Giro d’Italia utolsó magyarországi szakasza

május 8., 17:44 Módosítva: 2022.05.09 13:04
0
A brit Mark Cavendish sikerével zárult a Giro d’Italia harmadik, utolsó magyarországi szakasza. A Kaposvár és Balatonfüred közötti, 201 kilométeresre felduzzasztott távot 4:56:39 óra alatt tette meg. Az összetett élén változatlanul a holland Mathieu van der Poel áll.

A holland Mathieu van der Poel várta rózsaszín trikóban a harmadik szakaszt, a mieink közül Valter Attila állt a legjobban, ő a 40. helyen várta a vasárnapi etapot.

A Filippo Tagliani, Mattia Bais, Samuele Rivi alkotta trió már a rajt után gyorsan megszökött a mezőnytől, nem sokkal később pedig már öt perccel vezetett.

A Kicsi, a Nagy, a Pókember és az Indián

Tovább

Fetter: A Giro három magyarországi napját sosem fogjuk elfelejteni

május 8., 15:46 Módosítva: 2022.05.08 19:55
0
Felejthetetlennek nevezte az eddig eltelt két szakaszt Fetter Erik a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny harmadik etapjának vasárnap déli rajtja előtt, és hasonlóra számít a Balatonfüredig tartó 201 kilométer során – írja az MTI.
Tovább

Yates nyerte a Giro 2. szakaszát, Van der Poel megőrizte a rózsaszín trikót

május 7., 17:14 Módosítva: 2022.05.08 19:20
0
Szombaton délután 14 órakor rajtolt el a Hősök teréről az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d’Italia második magyarországi szakasza. A 9,2 kilométer hosszú időfutamon Budapest belvárosának szívében haladtak át a versenyzők, a célvonalat pedig a budai Várban, a Szentháromság téren szelték át a sportolók. A szakaszt Simon Yates nyerte, Fetter Erik legjobb magyarként a 45. helyen zárt.
Tovább

Valter Attila a teljesítményével nem, de a magyar szurkolókkal elégedett volt

május 6., 19:29 Módosítva: 2022.05.07 13:47
0
A 29. helyen legjobb magyarként célba érő Valter Attila egészen őrületesnek nevezte azt a hangulatot, amelyet a magyar szurkolók varázsoltak a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny pénteki nyitószakaszán.

A Hősök teréről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első szakaszát a holland Mathieu van der Poel nyerte, a második Peák Barnabás csapattársa, Biniam Girmay lett. Valter Attila legjobb magyarként a 29. helyen ért célba, mindössze 4 másodperc hátránnyal. Az utolsó kilométereken Fetter Erik bukott, de enyhe sérülésekkel megúszta. 

Tovább

Dráma: méterekkel a célvonal előtt bukott a győzelemre esélyes versenyző

május 6., 17:53 Módosítva: 2022.05.07 20:41
0
A Hősök teréről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny első szakaszát a holland Mathieu van der Poel nyerte, a második Peák Barnabás csapattársa, Biniam Girmay lett. Valter Attila legjobb magyarként a 29. helyen ért célba, mindössze 4 másodperc hátránnyal. Az utolsó kilométereken Fetter Erik bukott, de enyhe sérülésekkel megúszta.

Budapestről rajtolt el a 105. Giro d'Italia kerékpáros körverseny, a mezőny Székesfehérvár és Esztergom érintésével Visegrádon ért célba a 195 kilométer hosszú etap végén. Budapest eredetileg 2020-ban adott volna otthont a Grande Partenzának, azaz a Nagy Rajtnak, ám a koronavírus-járvány miatt erre nem kerülhetett sor. Hazánkban további két másik szakasz indul: május 7-én (szombaton) egy 9,2 kilométeres budapesti időfutam lesz, május 8-án (vasárnap) pedig Kaposvárról Balatonfüredre tekernek a versenyzők, közben érintik Nagykanizsát, a Badacsonyt és Tihanyt is. 

Tovább

Fetter Erik két évre hosszabbított az EOLO-Kometa csapatánál

május 6., 14:14 Módosítva: 2022.05.06 21:56
0
A Giro d’Italia első napján jelentette be kétéves szerződéshosszabbítását a 22 éves Fetter Erikkel az EOLO-Kometa csapata.

’A 22 éves, pilisvörösvári Fetter Eriknek duplán csodás napja van ma, hiszen szülőhazájában készül élete első háromhetes versenyére, a Giro d’Italiára, amikor csapata, az EOLO-Kometa Cycling Team bejelentette, hogy újabb két évre számolnak vele. Ezzel a csapattal folytatódik tehát a három éve kezdődött kalandja a profi kerékpározás világában.

Az EOLO-Kometa mindent megadott nekem: megadta a lehetőséget, hogy profi kerékpáros legyek, és hogy megéljem ezt a tündérmesét, most pedig vissza kell adnom nekik valamit. Talán ezektől a napoktól kezdve. Könnyű volt igent mondanom, mert azonnal megértettem, hogy hisznek bennem, és hogy azt akarják, hogy felnőve nagyszerű versenyzővé váljak. Együtt fogunk fejlődni

– mondta Fetter Erik.

Tovább

Ivan Basso: Óriási köszönet Magyarországnak, hogy nem hagyta veszni az álmot

május 6., 06:01 Módosítva: 2022.05.07 14:20
0
Az Eolo–Kometa társtulajdonosa és menedzsere, a kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Basso szerint idén erősebb csapattal kezdik meg az olasz körversenyt. A 44 éves korábbi klasszis versenyző az Indexnek azt is elárulta, miért Fetter Eriket nevezték a viadalra a két magyar bringás közül.

A tavalyi esztendő után idén is lesz magyar versenyzője az Eolo–Kometának a Girón. Miért Fetter Erikre esett a választás?

Fontos megjegyezni, hogy a Tour de Hongrie egybeesik a Giro d'Italiával. Mindkét verseny fontos számunkra, egy közös szakmai megbeszélés alapján döntöttünk úgy, hogy Erik indul a Girón, Marci pedig a magyar versenyen. Úgy gondoljuk, most ez a legmegfelelőbb döntés, remélem, mindkét srác kihozza magából a maximumot.

Tovább

Volt, akinek fizettek, hogy ne induljon a Girón

május 5., 19:49 Módosítva: 2022.05.06 13:34
0
Most már tényleg csak néhány óra választja el a Giro d'Italia mezőnyét, hogy elrajtoljon a Hősök teréről, és 21 szakaszon, 3410 kilométeren keresztül megmérettesse magát. Múltidézés, esélyesek, szakértői megszólaló. Hangolódjon az olasz körversenyre az Indexszel.

A rózsaszín mágia

A Giro d'Italia az egyik legtradicionálisabb kerékpáros körverseny. Az első viadalt 1909-ben rendezték meg, a mostani a 105. lesz. A Giro egyike a három nagy Grand Tour-versenynek, a Tour de France után pedig a második helyen rangsorolják a szakértők.

Eleinte a legendás olasz sportnapilap, a La Gazzetta dello Sport volt a szervező. Az újságot azóta is rózsaszín papírra nyomtatják, a versenyben az összetett élén álló kerékpáros viselheti a rózsaszín trikót, a Maglia Rosát, amelyet most már mi, magyarok is jól ismerhetünk, hiszen tavaly Valter Attila három szakaszon át tündökölhetett a dresszben.

A Giro eleinte az olaszok „házi versenye” volt, aztán amikor egyre népszerűbb lett az esemény, úgy kezdett növekedni a külföldi bringások száma.

Mivel a Gazzetta székhelye Milánó, ezért sok-sok évtizedig a verseny innen indult, és itt is ért véget. 1911-ben azonban – Itália egyesítésének 50. évfordulóján – Róma volt a kezdő- és célállomás is egyben. A Giro „elnemzetköziesedése” az 1960-as években kezdődött, 1965-ben rendezték meg először külföldön a rajtot, akkor éppen San Marinóban. Egy évvel később Monte-Carlóban indult a viadal, a Nagy Rajtnak azóta pedig már többek között Athén, Nizza, Amszterdam és Jeruzsálem is otthont adott. Most 14. alkalommal nem Olaszországban lesz a Grande Partenza.

Tovább

Valter Attila: Most pénteken, vagy soha többé

május 5., 07:04 Módosítva: 2022.05.06 06:14
0
Valter Attila, a Groupama–FDJ kerékpárosa a szakaszgyőzelmet tűzte ki célul a pénteken rajtoló Giro d'Italián. A 23 éves versenyző az Indexnek elmondta, akkor lenne a legelégedettebb, ha kihozná magából a maximumot a háromhetes körversenyen.

Izgul?

Nem annyira, nem kifejezetten.

Minimálisan sem? Azért csak vágta már a centit.

Nagyon várom a versenyt, a visegrádi szakaszt főleg, de ha a balatoni etappal vagy időfutammal indulnánk, akkor egyáltalán nem izgulnék, mert a csapat taktikája és az én egyéni célom sem az összetettre irányul idén, így felesleges is lenne izgulni. Felkészültem, természetesen egy egészséges drukk van bennem az első szakasz előtt, igyekszem a legjobbat nyújtani.

Tovább

Bodrogi László: Figyelni fognak Valter Attilára

május 4., 10:18 Módosítva: 2022.05.04 20:12
0
Bodrogi László szerint eredményei miatt a korábbiaknál nagyobb figyelmet kaphat a mezőnyön belül Valter Attila a pénteken Budapestről rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyen – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.
Tovább

Két szót mond Valter Attilának a rajt előtt a Groupama–FDJ csapatfőnöke

május 4., 05:54 Módosítva: 2022.05.05 06:15
0
Alighogy megérkezett Magyarországra Marc Madiot, a Groupama–FDJ általános igazgatója, az Indexnek máris interjút adott. A francia csapatfőnök elárulta, legalább egy szakaszt el szeretnének vinni a Giro d’Italián, Valter Attila szezon végén lejáró szerződéséről pedig hamarosan tárgyalnak majd.

Másképp készül a Nagy Rajtra a Groupama–FDJ amiatt, hogy Magyarországon, Valter Attila hazájában indul az idei Giro d'Italia?

Nem, a csapat az egész Giróra készül, nem egy vagy három napra. Teljesen mindegy az is, hogy honnan indul a verseny, külön nem foglalkoztunk ezzel.

A magyar szurkolók izgatottak, szívesen látnák ismét Valter Attilán a rózsaszín trikót. Az első három napban mennyire szabják rá a taktikát?

Most még nem tudjuk, nagyon függ az időjárástól és az aznapi körülményektől is, erre most tényleg nem tudok még válaszolni.

Tovább

Lehull a lepel, mutatjuk a Giro magyarországi szakaszgyőzteseinek járó trófeát

május 2., 16:07 Módosítva: 2022.05.03 14:37
0
Hétfőn a Hollóházi Porcelánmanufaktúra bemutatótermében mutatták be a 2022-es Giro d’Italia magyarországi szakaszgyőzteseinek járó trófeákat.

A díjak különleges formáját és mintázatát az 1900-as évek főúri készletmintái ihlették. A színvilág és a motívumok az ezekre az évekre jellemző időszakot elevenítik fel. Ezek az egyedi darabok rendkívüli gondossággal, 21 karátos arany festéssel, kézzel készültek a Hollóházi Manufaktúrában.

Tovább

A köztévé élőben közvetíti a Giro d'Italiát

április 29., 15:16 Módosítva: 2022.04.30 15:43
2
Élőben közvetíti majd az M4 Sport a jövő pénteken rajtoló Giro d'Italia országúti kerekpáros körverseny három magyarországi szakaszát, valamint a legnagyobb magyar körversenyt, a május 11-én startoló Tour de Hongrie-t.

Az MTVA sajtóirodájának pénteki közleménye szerint a Giro május 6-i, 7-i és 8-i első három szakaszának élő közvetítése után május 11. és 15. között a Tour de Hongrie összes etapját élőben sugározzák.

Tovább

Magyarországon mindenki meg fog lepődni

április 29., 09:59 Módosítva: 2022.04.30 06:00
62
Balázs Tibor operatív vezető szerint az egy hét múlva kezdődő Giro d’Italia három magyarországi szakaszán olyan nézőszámot tapasztalhatunk, amin mindenki meglepődik majd.

Jövő hét pénteken a Hősök teréről indul el a háromhetes kerékpáros körverseny mezőnye, felvonultatva a sportág legnagyobb sztárjait. Balázs Tibor az Indexnek elmondta, az operatív szervezés oldaláról az általa koordinált csapat már a finomhangolásokat végzi.

A legjobb tudásunk szerint próbálunk mindig eljárni és mindent időre befejezni. Nagyon sok szereplős a történet, rengeteget tárgyalunk, még a napokban is sok egyeztetés zajlik. Ami egy nemzetközi kerékpárverseny szervezését illeti, megfelelő ütemben haladunk, az utolsó finomításokat végezzük.

Ami az operatív szervezést illeti, a csapathoz tartozik az útlezárások egyeztetése a rendőrséggel és a biztonsági szolgálatokkal, illetve az önkormányzatokkal. Idetartozik a tömegközlekedés és a MÁV-járatok összehangolása is, illetve az infrastruktúra építésének felügyelete. Sok, aprónak tűnő feladatok ezek, ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden, a legkisebb részlet is hibátlanul működjön, hiszen végtére ezen múlik, hogy a nézők és szurkolók hogyan élik meg az eseményt, és mekkora élménnyel térnek haza.

Tovább

Ilyet még senki nem látott Magyarországon

április 27., 16:07 Módosítva: 2022.04.28 13:16
64
Jövő héten elrajtol az év egyik legjobban várt kerékpáros versenye, a Giro d’Italia. Szerdán sajtótájékoztató keretein belül Balázs Tibor operatív vezető többek között azt is elmondta, milyen látványosságra számíthatnak az út mellett szurkolók.

A sajtóeseményre Valter Attila is benézett, ám a Groupama–FDJ remek formában lévő versenyzője éppen edzésre sietett. Elmondta: mindenkinek nagyon köszöni a szurkolást és a biztató szavakat.

„A Nagy Rajt a magyar emberek és az ország sikere!” – fogalmazott Valter, aki Budapest, illetve a versenyszakaszok menti települések lakosságának is üzent.

Remélem, több tízezren kilátogatnak majd abban a három napban a helyszínekre, hogy közösen szurkoljanak és átéljék az igazi Giro-hangulatot. Nemcsak mint versenyző, hanem a rendezvény egyik nagyköveteként, a szervezők nevében előre is köszönöm mindenkinek, hogy türelmesek és rugalmasak a háromnapos rendezvény alatti forgalomkorlátozások, útlezárások és parkolási tilalmak kapcsán.

Szilasi László sportszakmai vezető bejelentette, hogy három magyar kerékpáros indul el az olasz körversenyen: Valter Attila mellett Peák Barnabás, illetve a két magyar közül az egyik az Eolo–Kometából. Lapunk úgy tudja, Fetter Erik lesz az, de a hivatalos megerősítésre még várni kell néhány napot.

Tovább

Három magyar kerékpáros indul a Giro d’Italián

április 27., 10:57 Módosítva: 2022.04.28 07:23
7
A hírt szerdán egy sajtótájékoztató keretein belül Szilasi László sportszakmai vezető jelentette be.
Tovább