Halálra gázolta feleségét a kétszeres világbajnok kerékpáros

2023.12.31. 12:16
Rohan Dennis kétszeres időfutam-világbajnok elütötte furgonjával a saját feleségét az ausztrál Adelaide északi részén. A nőt kórházba szállították, de az éjszaka belehalt sérüléseibe.

Több ausztrál médium jelentése szerint a nemrég visszavonult profi kerékpáros, Rohan Dennis ellen vádat emeltek a felesége, Melissa Dennis halálával kapcsolatban, aki maga is profi kerékpáros volt.

A jelentések szerint december 30-án este az ausztráliai Adelaide-ben egy autós elütötte Melissa Dennist, aki másnap reggel a kórházban belehalt sérüléseibe. Rohan Dennist azzal vádolják, hogy ő ütötte el furgonjával a nőt – közölte az Escape.

Az ausztrál ABC szerint Dennist gondatlan és veszélyes vezetéssel is vádolják az ügyben, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és várhatóan márciusban áll bíróság elé.

A 32 éves Melissa Dennis sikeres volt az országúton és a pályán egyaránt, világbajnok volt csapatversenyben is, többszörös olimpikon, és 2012-ben megnyerte a Csongming-szigeti körversenyt. 2017 végén vonult vissza, a következő évben ment férjhez Rohan Dennishez. A párnak két gyermeke van.

A 33 éves Rohan Dennis kétszeres világbajnok az egyéni időfutamban. Az elmúlt két szezont a Jumbo-Visma csapatánál töltötte, a 2023-as Tour Down Underen szakaszt nyert, majd az év végén visszavonult egy évtizednyi profi kerékpározás után.