Három apró érintés az első helyébe került a bringásnak

2017.03.22. 08:51

A Volta a Catalunya kerékpáros körverseny második szakasza után a Movistar bringása, Joaquín Rojas vette át a vezetés. De később három perccel megbüntették, mert a csapatidőfutam közben összesen néhány másodpercig tolta társait.

A dombos pályán rendezett 41 kilométeres csapatidőfutamot a Movistar két másodperccel nyerte meg a BMC előtt. Az utóbbi csapat azonban rögtön óvott, olyan felvételeket mutatott, amin az látszik, hogy Joaquín Rojas a sor végén haladva néhány pillanatig megfogja Andrey Amador és Nelson Oliveira nyergét, hogy beigazítsa őket az oszlopukba. 

Ön szerint ez tolás volt

A BMC szerint három minimális kontakt pont elég volt ahhoz, hogy kikapjanak. A versenybíróság elfogadta az óvást, a szabályok szerint tilos a tolás. Igaz, ezeket elég ritkán tartatták be ilyen szigorúsággal. Rojas, mivel háromszor ért másik társához, háromperces büntetést kapott, Amador kettőt, Oliveira egyet.

A spanyol Marca is hitetlenkedik, a náluk lévő videó alapján nehéz is tolásnak értelmezni Rojas megmozdulásait.

A Movistar azért nem veszített olyan sokat, mert Rojas büntetése után is egyik kerékpárosuk, a jóval ismertebb Alejandor Valverde áll az élen.