Keszthely hivatalosan is bejelentkezett a Red Bull Air Race-re

2019.02.09. 09:02

Keszthelyet és környékét javasolja Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere az idei Red Bull Air Race helyszínének, amiről levélben tájékoztatta is a szervezőt – közölte szombati számában a Zalai Hírlap, amit az MTI szemlézett.

Az alpolgármester a versenyt szervező Hungaroring Sport Zrt.-vel is felvette a kapcsolatot, hogy vizsgálják meg, alkalmas-e helyszínnek a Balaton nyugati medencéje. Nagy Bálint elmondta szakmai döntés után hatástanulmányokat is kell végezni, ezután lehet csak a részletekről beszélni.

Keszthely a sármelléki repülőtér és Hévíz szállódakapacitás miatt is alkalmas lehet az Air Race-re. érvelt az alpolgármester.

Az eddig hagyományosan Budapesten rendezett Air Race-nak azért kellett új helyszínt keresni, mert Tarlós István főpolgármester nem engedélyezte a megrendezését. A verseny visszatérő problémája a nagy zaj és a Duna-part több napon át tartó lezárása. Tarlós azt javasolta, hogy Budapest helyett vigyék a Duna-kanyarhoz vagy valamelyik nagyobb tóhoz a futamot. Alternatív helyszíneket az Indexen mi is javasoltunk.

Az Air Race-re egyébként kormánygarancia van 2020-ig, így nem lehet egyszerűen csak törölni a futamot.