Badoer hatalmas balesetet szenvedett

2001.01.22. 16:24
Luca Badoer, a Ferrari tesztpilótája vasárnap, Barcelonában komoly balesetet szenvedett Ferrarijával. Az autó totálkárosra tört, a pilóta azonban, akit kórházba szállítottak, zúzódásokkal megúszta a történteket.
A Scuderia harmadik számú pilótája épp a célegyenes végén haladt az F-1-2000-es, azaz a tavalyi Ferrarival a Circuit de Catalunyán, amikor 300 kilométeres sebességnél leszakadt az autójának egyik hátsó kereke. A gép rögtön irányíthatatlanná vált, szinte átrepült a kavicságyon, majd a gumifalon és a szalagkorláton is átbukfencezve, a pálya mögötti területen landolt. A vörös kasztni teljesen összeroncsolódott, de legfontosabb feladatát teljesítette: megmentette Badoer életét. A pilótát a szerencsétlenség után előbb a pályán lévő, majd a legközelebbi város, Sant Cugat kórházába szállították, s egy éjszakán át megfigyelés alatt tartották. Az orvosok azonban a hát- és nyakfájásra panaszkodó versenyzőnél semmilyen törést vagy belső sérülést nem állapítottak meg, így Badoer már hétfőn hazautazhat.

A Ferrari a bukás ellenére marad Barcelonában, s kedden már Michael Schumacherral a volánnal folytatja a tesztelést. A német világbajnok legfőbb feladata a Bridgestone-abrobcsok kipróbálása lesz.

Vasárnapi teszteredmények, Barcelona
1.Coulthard McLaren1.20.46
2.Wurz McLaren1.20.79
3.Badoer Ferrari1.22.92

Új hírek láttak napvilágot a Minardival kapcsolatban is, melyek arról szólnak, hogy a kiscsapat mégiscsak részt vesz az idei Forma-1-es világbajnokságon. Paul Stoddart, az európai légiközlekedés első embere bejelentette, hogy kész megvásárolni a faenzai istállót. Az alakulatnak egyelőre sem motorja, sem szponzora, sem pilótája nincs a 2001-es szezonra, így valószínűleg ez az utolsó esélye az életben maradásra. Ha az üzlet összejönne, a Minardi - Flavio Briatorénak köszönhetően - talán Supertec motorral, illetve Fernando Alonsóval a volánnál venne részt a versenyeken.

Az ügyben további fejlemények a következő napokban várhatóak.