Ambrus
-7 °C
3 °C

Coulthardé az első starthely Monacóban

2001.05.27. 14:54
Kapcsolódó cikkek (1)
David Coulthard sikerével zárult a Monacói Nagydíj időmérő edzése. A skót mögött a Michael Schumacher, Hakkinen, Barrichello sorrend alakult ki.
A Monacói Nagydíj időmérő edzése a megszokott forgatókönyv szerint kezdődött, azaz a huszadik percig egymást váltva öt pilóta is állt az élen. Az első nagyágyú, Mika Hakkinen csak ezt követően gurult az aszfaltra, s vette át a vezetést másfél másodperces előnnyel.

A küzdelem mindvégig nyitott volt

Ettől a ponttól kezdve életre kelt a tréning, hiszen alig két minutum telt el, s máris Coulthard neve mellett állt a legjobb idő: 1:18,127. A két McLaren mögött fél óra elteltével Ralf Schumacher, Trulli, Barrichello és Villeneuve sorakozott. Érdekes, hogy Michael Schumacher ekkor még nem teljesített gyors kört, csupán 120 másodperccel később: a német ferraris azonnal a második legjobb idővel indított.

Nem sokkal ez után Coulthard megjavította saját legjobbját, ám csapattársa, Hakkinen 72 ezreddel ennél is sebesebb tudott lenni, s 1:17,957-tel átvette a vezetést.

A finn azonban nem örülhetettaz eredménynek sokáig, hiszen még öt perc sem telt bele, amikor Michael Schumacher 1:17,631 alatt száguldott körbe Monaco utcáin, azaz több mint három tizedet vert Hakkinenre.

Egy-két sorral hátrébb Irvine nyújtott remek produkciót, hiszen az eddig igen gyengén teljesítő Jaguart egészen a hatodik helyig repítette.

Coulthard ismét időn túl előzött

Öt perccel az edzés vége előtt még mindig Schumacher vezetett Hakkinen, Barrichello, Coulthard, Ralf Schumacher és a már említett Irvine előtt.

Sőt, még két órakor, a kockás zászló lecsapódásakor is ez volt a sorrend, azonban David Coulthard - csakúgy mint idén Imolában - időn túl megjavította Michael Schumacher leggyorsabb körét, ráadásul nem is kevéssel, hanem 201 ezredmásodperccel.

Coulthard csúcsára már senki nem tudott válaszolni, így holnap - a szezonban másodszor - ő indul az első kockáról. Mellette Schumacher, mögötte Hakkinen és Barrichello helyezkedik el, majd Ralf Schumacher és Irvine egészíti ki a vezető hatost. Hetedik Montoya, nyolcadik Trulli, míg az ötödik sort Villeneuve és Fisichella alkotja.

A benettonos olasz eredményét külön is ki kell emelnünk, hiszen ezt a tizedik helyet valószínűleg a mezőny leggyengébb autójával sikerült elérnie.

A Monacói GP rajtfelállása:

1.Coulthard
2.M. Schumacher
3.Hakkinen
4.Barrichello
5.R. Schumacher
6.Irvine

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.