Coulthardé az első starthely Monacóban

2001.05.27. 14:54
David Coulthard sikerével zárult a Monacói Nagydíj időmérő edzése. A skót mögött a Michael Schumacher, Hakkinen, Barrichello sorrend alakult ki.
A Monacói Nagydíj időmérő edzése a megszokott forgatókönyv szerint kezdődött, azaz a huszadik percig egymást váltva öt pilóta is állt az élen. Az első nagyágyú, Mika Hakkinen csak ezt követően gurult az aszfaltra, s vette át a vezetést másfél másodperces előnnyel.

A küzdelem mindvégig nyitott volt

Ettől a ponttól kezdve életre kelt a tréning, hiszen alig két minutum telt el, s máris Coulthard neve mellett állt a legjobb idő: 1:18,127. A két McLaren mögött fél óra elteltével Ralf Schumacher, Trulli, Barrichello és Villeneuve sorakozott. Érdekes, hogy Michael Schumacher ekkor még nem teljesített gyors kört, csupán 120 másodperccel később: a német ferraris azonnal a második legjobb idővel indított.

Nem sokkal ez után Coulthard megjavította saját legjobbját, ám csapattársa, Hakkinen 72 ezreddel ennél is sebesebb tudott lenni, s 1:17,957-tel átvette a vezetést.

A finn azonban nem örülhetettaz eredménynek sokáig, hiszen még öt perc sem telt bele, amikor Michael Schumacher 1:17,631 alatt száguldott körbe Monaco utcáin, azaz több mint három tizedet vert Hakkinenre.

Egy-két sorral hátrébb Irvine nyújtott remek produkciót, hiszen az eddig igen gyengén teljesítő Jaguart egészen a hatodik helyig repítette.

Coulthard ismét időn túl előzött

Öt perccel az edzés vége előtt még mindig Schumacher vezetett Hakkinen, Barrichello, Coulthard, Ralf Schumacher és a már említett Irvine előtt.

Sőt, még két órakor, a kockás zászló lecsapódásakor is ez volt a sorrend, azonban David Coulthard - csakúgy mint idén Imolában - időn túl megjavította Michael Schumacher leggyorsabb körét, ráadásul nem is kevéssel, hanem 201 ezredmásodperccel.

Coulthard csúcsára már senki nem tudott válaszolni, így holnap - a szezonban másodszor - ő indul az első kockáról. Mellette Schumacher, mögötte Hakkinen és Barrichello helyezkedik el, majd Ralf Schumacher és Irvine egészíti ki a vezető hatost. Hetedik Montoya, nyolcadik Trulli, míg az ötödik sort Villeneuve és Fisichella alkotja.

A benettonos olasz eredményét külön is ki kell emelnünk, hiszen ezt a tizedik helyet valószínűleg a mezőny leggyengébb autójával sikerült elérnie.

A Monacói GP rajtfelállása:

1.Coulthard
2.M. Schumacher
3.Hakkinen
4.Barrichello
5.R. Schumacher
6.Irvine