A Schumacher fivéreké az első sor

2001.06.23. 14:45
A Schumacher fivérek sikerével zárult az Európa GP időmérő edzése, Michael és Ralf vághat neki az első sorból a vasárnapi futamnak. A McLarenek ismét nem remekeltek, Coulthard ötödik, Häkkinen hatodik.
Telt ház, azaz 142000 néző előtt kezdődött meg szombat délután az Európa Nagydíj időmérő edzése a németországi Nürburgringen, melynek első komolyabb idejét Jacques Villeneuve teljesítette. Nem sokkal utána Coulthard állt az élre, őt Hakkinen követte fél másodperces hátránnyal.

Ralf körrekorddal kezdett

Nem sokáig örülhettek azonban az ezüstnyilak, mert a tréning felénél Ralf Schumacher 1:15:335-ös pályacsúccsal átvette a vezetést, bátyja, Michael Schumacher és csapattársa, Juan Pablo Montoya előtt.

Coulthard alig túl a félórán javított, s a második helyre jött föl, valamint Hakkinen is faragott a hátrányából, de az első sorba nem sikerült fölkapaszkodnia. Ott ugyanis Ralf Schumacher még egy tizedet lefaragott a legjobbjából, a másik Williamsben pedig Montoyának sikerült a Schumacher fivérek közé ékelődnie.

Michael Schumacher öccsét taszította le az élről

Ralf Schumacher, Montoya, Michael Schumacher, Häkkinen, Coulthard, Barrichello volt ekkor a sorrend, de 42 perc elteltével Michael Schumacher átvette a vezetést. A háromszoros világbajnok ment elsőként - s mint kiderült egyetlenként - 1:15 alá, teljesítménye után a stopper 1:14:960-at mutatott!

Az utolsó negyed órában mindenki megpróbálkozott a ferraris idejének megdöntésével, ám ez senkinek sem sikerült - Coulthard, s maga Michael Schumacher is lecsúszott a pályáról - így holnap Michael és Ralf Schumacher várhatja az Európa GP rajtját az első sorból.

Mögöttük Montoya és a végül negyedikként záró Barrichello, majd Coulthard és Hakkinen sorakozik.

Vasárnap tehát Michael Schumacher startol a legjobb esélyekkel, de a két Williams - leginkább Ralf Schumacher - biztosan megnehezíti majd a a vb-címvédő dolgát. Coulthardot szintén nem szabad leírni, s ha figyelembe vesszük, hogy Németország e vidékére bármikor érkezhet egy kis eső, akkor mindenképp remek versenyre számíthatunk.

Az Európa GP rajtsorrendje:

1.M. Schumacher
2.R. Schumacher
3.Montoya
4.Barrichello
5.Coulthard
6.Hakkinen
7.Trulli
8.Frentzen
9.Raikkönen
10.Heidfeld